Anlık Bildirim

Yapay zeka, yolda karşılaştığınız insanları sosyal medyada bulabiliyor

Yakında kendimize şu soruyu sorabiliriz: Yapay zekanın nasıl bizi tanımasını engelleyebiliriz? Evet, internete o kadar çok bilgi yüklüyoruz ki artık nokta atışı bizi tanıyabilecek hale geldi.

İnternete erişimin çok kolaylaşması ve sosyal ağların yaygınlaşması ile birlikte devasa bir fotoğraf paylaşım çılgınlığı yaşanmaya başladı. İnsanlar ya özçekim yaparak ya da toplu halde fotoğraf çektirerek sosyal ağlara koyuyor ve arkadaşları ile paylaşıyor.

Kaçış Yok

Elbette bu paylaşılan fotoğrafların havada kaldığı veya unutulduğu düşünülemez. Komplo teorileri bir yana sosyal ağların ve internet devlerin kullandığı algoritmalar paylaşılan her fotoğrafı tarıyor, analiz ediyor. Böylece kendisine farklı hizmetlerde bu analizleri kullanabiliyor. Örneğin kullanıcı çektiği bir fotoğraftaki arkadaşlarını otomatik olarak etiketleyebiliyor veya yüz hatlarına en uygun kostüm filtrelerini uygulayabiliyor.

Rus fotoğrafçı Egor Tsvetkov, metroda karşılaştığı insanların fotoğraflarını çekmeye ve sosyal ağlarda bu insanları bulmaya karar verdi. 6 hafta boyunca titiz bir çalışma yapan Egor, St. Petersburg şehrinde 100 kişinin fotoğrafını çekti ve FindFace adındaki yüz tanıma uygulaması ile internette analizlerini yaptı.

Ortaya çıkan sonuçlar ise çok ilginç. Egor sosyal ağ tercihi olarak Rusya’da kullanılan VKontakte platformunu seçmiş. 55 milyon kullanıcısı olan bu platformda taramalar yapmış ve ortalama olarak yüzde 70 başarı sağlamış. Yani fotoğrafını çektiği 100 kişiden 70’ini sosyal ağlarda bulmayı başarmış. Ve bu sadece VK üzerinde elde edilen bir oran.

Şu bir gerçek ki ne kadar çok fotoğraf paylaşırsak yapay zeka bizi o kadar iyi analiz ediyor. Yüz hatlarımızın haritasını çıkararak solgun veya bulanık fotoğraflarda bile bizi çok iyi tanıyabiliyor. Bu noktada POI veya Azınlık Raporu gibi yapımların gerçeğe dönüşmesinin çok yakın olduğunu görebiliyoruz. İlgili fotoğrafları galerimizde bulabilirsiniz.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6363 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yapay Zeka, face recognition ve
2 etiket daha egor tsvetkov Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim