Anlık Bildirim

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 2

Uzun zamandır gündemde olan ve merakla beklenen Android işletim sisteminin yeni sürümü resmiyet kazandı. Sizler için sürümle birlikte gelen en önemli 20 yeniliği listeledik.

Google’ın Android ekosistemine sunduğu sekizinci sürüm olan Android O platformunu incelemeye devam ediyoruz. Bu bölümde Ayarlar menüsüne yönelik yeni gelişmeleri mercek altına aldık. İşte Android telefonlara gelecek yeni gelişmeler:

6 - Zil Sesleri 

Stok Android sürümlerinde istediğiniz bir müziği zil sesi yapmak zahmet istiyordu. Android O ile birlikte zil sesi ekleme penceresinde özel ses ekleme seçeneği de yer alıyor ve böylece kullanıcılar kolay bir şekilde istediği müziği zil sesi yapabiliyor.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 2 Tam Boyutta Gör

7 - Saat Girişi 

Android işletim sisteminde saat girişi ya manuel ya da otomatik olarak yapılıyor. Manuel girişte kullanıcı istediği saati tekerlek menüyü çevirerek seçiyordu. Android O ile kullanıcı doğrudan saati yazabilecek. Küçük ancak zaman kazandıracak bir yenilik.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 2 Tam Boyutta Gör

8 - Ekstra Menü Tuşları 

Android O ile gelen en önemli yeniliklerden birisi menü tuşlarına ekstra tuş ekleyebilmek. Ayarlar menüsünde Arayüz Ayarlama sekmesine girdikten sonra ekstra menü tuşları karşınıza çıkıyor. Ekstra tuşlar ana tuş menünüsünün sağ ve sol en uç tarafında yer alıyor.

Ekstra menü tuşlarında Google kullanıcıya geniş özelleştirme imkanı sunmuş. Dilerseniz kopyalama panosu ve klavye değişimi fonksiyonlarını doğrudan tuşlara atayabiliyorsunuz. Dilerseniz Google’ın hazırladığı fonksiyon kod listesinden seçim yaparak geniş bir yelpazede işlem yükleyebiliyorsunuz.

Tuşların şeklini de belirleyebiliyorsunuz. Ok işaretleri, artı-eksi işaretleri, daire ve üç çizgi üst üste şeklinde ikonlar mevcut.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 2 Tam Boyutta Gör

9 - Harici Kaynaklara Sınırlama 

Bilindiği üzere Android için tek yetkili uygulama yükleme merkezi Google Play. Bunun haricinde farklı sitelerden indirme yoluyla veya USB OTG üzerinden getirerek kurmak isterseniz Ayarlar kısmından buna izin vermeniz gerekiyor. Android O ise işi biraz daha sıkı tutmuş.

Artık harici kaynaklardan Apk yüklemek istediğinizde, bu kaynak için özel bir izin vermeniz gerekiyor. Böylece bir beyaz liste oluşturuyorsunuz. Sonraki yüklemelerde Android O bu listeyi dikkate alarak tepki veriyor.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 2 Tam Boyutta Gör

10 - Hızlı Ayar Menüsü 

Normalde bildirim menüsünü aşağı doğru indirerek eriştiğiniz hızlı ayar kısayollarının üzerine tıklayarak ilgili Ayarlar sekmesine ulaşabiliyordunuz. Artık ikonun üzerine değil onu tanımlayan metnin üzerine tıklayarak ilgili Ayarlar sekmesine geçiyorsunuz.

Android 8.0 önizleme sürümü Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player cihazlarına kurulabiliyor. Yeni sürümün kullanıma sunulması ise Eylül-Ekim aylarında olacak.

 

Android 8.0 ile Gelen 20 Yenilik - Bölüm 1 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21398 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android O ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim