Anlık Bildirim

Android uygulamalarının mikrofon ve kamera erişimi kısıtlanıyor

Android işletim sisteminde uygulamalar arka planda çalışsa bile kamera ve mikrofona erişim sağlayabiliyorlar. Bu da gizli izleme için müsait bir ortam ortaya çıkarıyor.

Genelde kullanıcıların mobil cihazlarında gizli bir şekilde izlenmesi arka planda çalışan uygulamalar ile gerçekleşiyor. Kurulum esnasında kamera ve mikrofona erişim izni alan bu tehlikeli yazılımlar, daha sonra arka plana yerleşerek sessiz bir şekilde verileri çalmaya başlıyor.

Yeni güvenlik tedbiri

Google bunun farkında ve Android P sürümü ile birlikte kullanıcıyı takip etmeyi amaçlayan uygulamalara kısıtlama getirmeye hazırlanıyor. Hem kamera hem de mikrofon bileşeni bu kapsama alındı.

Ortaya çıkan yeni kodlara göre kamera ve mikrofonu standart bir şekilde kullanabilme yetkisi sadece aktif olarak çalışan uygulamalara tanınıyor. Yani kullanıcının bu uygulamayı görmesi gerekiyor.

Eğer uygulama arka plana yerleşerek çalışmaya başladıysa ve kameraya erişmek istiyorsa engelleniyor ve bir hata uyarısı veriliyor. Eğer mikrofona erişmek isterse buna izin veriliyor ancak hiç bir şekilde ses kaydı yapamıyor. Yani kötü niyetli kişilerin veri toplamasının önüne geçiliyor.

Zaman zaman büyük teknoloji devlerinin patronları da olmak üzere pek çok kişinin dizüstü modellerinin web kameralarını bant ile kapatması dikkatlerden kaçmıyor. Gizli izleme iddiaları aslında oldukça ciddi ve kullanıcıları da tedirgin ediyor. Google yeni çözümü ile bir nebze de olsa kullanıcıları rahatlatmaya çalışacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim