Anlık Bildirim

Apple, çalışanlarına LIDAR sensörü taktı

San Francisco caddelerinde sensör yüklü bir sırt çantasıyla dolaşan Apple çalışanının fotoğrafları yayınladı. Peki Cupertino'lu şirket bu personelini neyle görevlendirmişti?
Apple Haritalar hizmeti çok iyi bir başlangıç yapmasa da şirketin çabalarıyla uzun bir yol kat etmeyi başardı. Cupertinolu teknoloji devi harita hizmetini daha da iyi hale getirmek için yıllardır büyük uğraş veriyor. Twitter kullanıcısı Dante Cesa tarafından paylaşılan fotoğraflar sayesinde şirketin bunu nasıl yaptığı ortaya çıktı.
Apple'ın sensörlerle donattığı araçları zaten veri toplamak için etrafta geziyor. Şirketin bu amaç için drone kullandığını da biliyoruz. Ancak San Francisco'da çekilen fotoğraflar veri toplaması için çeşitli sensörlerle donatılmış sırt çantası takan bir Apple çalışanını gösteriyor.

Sırt çantasında neler var?

Personelin sırtındaki çantanın içerisinde Apple'ın haritalama verilerini toplamak için kullandığı araçlarda standart olan LIDAR teçhizatı, GPS ve birden fazla kamera yer alıyor. Yürüyerek veri toplamanın halihazırda sokaklarda gezen araçların yaptığından ne kadar farklı olacağını bilemeyiz ancak iç mekan konumlarını haritalamaya yardımcı olması için kullanılıyor olabilir.
Her halükarda Apple'ın harita hizmetini geliştirmek için son sürat çalışmaya devam ettiğini görmek sevindirici. Apple Haritalar'daki değişim bir gecede gerçekleşmeyecek olsa da Cupertinolu şirketin bu konuda aktif olarak çalışması daha kaliteli bir harita hizmetinin yolda olduğunu gösteriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26103 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, sensör ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim