Anlık Bildirim

Bu uygulama, gizlemek isteyebileceğiniz fotoğraflara sizin yerinize karar veriyor

Akıllı telefonlarında özel fotoğraflarını saklayan kullanıcılar için geliştirilen Nude isimli uyguama, bu görüntüleri yapay zeka ile tespit ederek meraklı gözlerden gizleyebiliyor.
Telefonunuzda sakladığınız "hassas içerikli" fotoğrafların her zaman için başkaları tarafından görülebilme riski vardır. Ama artık kullanıcıları bu tür olaylardan korumayı amaçlayan Nude isimli yeni bir uygulama var. Yapay zeka teknolojisine sahip uygulama kamera rulosundaki "özel" resimleri otomatik olarak tespit edip gizleyebiliyor.
Şu an için sadece iOS platformunda yer alan Nude uygulaması, hangi görüntülerin kamera rulosundan gizleneceğini tespit etmek için yapay zeka kullanıyor. Fotoğrafları analiz eden bu sistemin dosyaları herhangi bir sunucuya yüklemediği özellikle vurgulanmış durumda. Hassas içerikli fotoğraflar yedeklenip şifreli bir kasaya taşındıktan sonra iCloud'dan siliniyor.

Apple'ın CoreML teknolojisini kullanıyor

Uygulamanın sunduğu özellik videolar için geçerli değil. Bu nedenle kullanıcıların özel videolarını kendi çabalarıyla saklamaları gerekecek. Nude, Kaliforniya Üniversitesi'de okuyan genç girişimciler tarafından geliştirildi. Uygulama, Apple'ın kendi platformunda yapay zeka uygulamaları geliştirilmesi için kullanıma sunduğu CoreML teknolojisini kullanıyor.
iOS cihazlara ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, aylık 0.99 dolarlık ödeme talep ediyor. Kullanmak isterseniz buraya tıklayarak App Store üzerinden iPhone veya iPad'inize kurabilirsiniz. Öte yandan uygulamanın Android sürümünün de yolda olduğunu belirtelim. Kullanıma sunulduğunda haberdar olmak için buradan e-posta adresinizi kaydedebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim