Anlık Bildirim

Chrome 64'ün Android sürümü artık URL paylaşırken gereksiz bölümleri temizliyor

Google popüler web tarayıcısının Android sürümüne kullanıcıların hoşuna gidecek bir özellik ekledi. Artık Chrome ile paylaştığınız URL'lerdeki gereksiz bölümler otomatik olarak kaldırılıyor.
Bazı web sitelerinin garip karakterlerle dolu oldukça uzun ve karışık görünen URL'lere sahip olduğunu fark etmişsinizdir. Bu durum özellikle biriyle web adresi paylaşırken karşı tarafa gönderdiğiniz URL'nin çok uzun görünmesi nedeniyle can sıkıcı olabiliyor. Ancak arama devi bu sorunu kendi tarayıcısı için çözmüş durumda.
Chrome'un en son Android sürümü (versiyon 64) başkalarıyla paylaştığınız karışık URL'leri temizleyecek kadar akıllı hale geldi. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi artık tarayıcı, web sayfasının yüklenmesi için %100 gerekli olmayan tüm ek bölümleri URL'den çıkarabiliyor.

Uzun URL'ler temizleniyor

Özellikle satış ortaklığı nedeniyle "affiliate link" kullanan sitelerde gördüğümüz uzun URL'ler Chrome'un en yeni sürümünde temizleneceği için kullanıcılar artık gereksiz eklerinden arınmış ve doğrudan ilgili sayfaya yönlendirecek "ana linki" paylaşmış olacaklar. Cihazınızda Chrome 64 yüklüyse bu özelliği ana menüdeki "Paylaş" seçeneği ile kullanabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim