Anlık Bildirim

Edward Snowden: Google'ın Allo uygulamasından uzak durun!

Kimilerine göre özgürlük savaşçısı, ABD'ye göreyse bir vatan haini olan NSA ihbarcısı Edward Snowden, Google'ın geçen hafta tanıttığı yeni mesajlaşma uygulaması Allo'dan uzak durulmasını istiyor.
Ünlü NSA muhbiri Edward Snowden, kullanıcıların geçen haftaki Google I/O konferansında tanıtılan Allo isimli anlık mesajlaşma uygulamasından uzak durmalarını tavsiye etti. Google zaten Hangouts uygulaması ile piyasada sağlam bir pozisyonda olsa bile uygulamayı yayınladı. Allo, uçtan uca şifreleme ve kendini imha eden mesajları kullanan Gizli Mod (Incognito Mode) gibi bazı hoş özelliklerle geliyor.
Ne yazık ki bu özelliklerin hiçbiri varsayılan olarak açık değil. Yani kullanıcılar bu gizlilik odaklı özellikleri duyup uygulamayı yüklerse, etkinleştirmediği sürece bunların hiçbirinden yararlanamıyor. Uygulama ayarlarına girilerek bunların açılması gerekiyor ve çoğu kişi bunu yapmak zorunda olduklarını bilmiyorlar.

Google mühendisinden U dönüşü

Bu olay geçtiğimiz hafta bir Google araştırmacısı tarafından vurgulanmıştı. Ancak Google mühendisi Thai Duong, 24 saat geçmeden yayınladığı blog yazısındaki bazı bölümleri sildi. Kendisi Allo'nun aslında Gizli Mod'da gönderilen iletileri silmediğini ifşa etmiş ve bu modun tüm kullanıcılar için varsayılan olarak açık kalması için mücadele edeceklerini yazmıştı.
Edward Snowden tarafından da belirtildiği gibi bundan çıkarılacak ders patronların her zaman için blog yazılarını okuyabileceği ve Allo'nun WhatsApp gibi uçtan uca şifrelemeyi tüm kullanıcılar için varsayılan olarak açmak gibi bir acil planının olmadığı. Snowden kullanıcıların gizlilik için başka uygulamalara yönelmelerini tavsiye ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17922 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim