Anlık Bildirim

Gizemli Andrasta sitesinin esrarı çözüldü

Popüler dönemlerinin ardından Android dünyasında çöküş sürecine giren ve dağılma noktasına gelen Cyanogen ekibi, pek çok yeni girişime can verecek gibi görünüyor.

Bir süredir iş ilanları ile gündemi meşgul eden gizemli Andrasta sitesi, yanlışlıkla yayınlanan fotoğraf ile kendini ele verdi. Andrasta’nın arkasında Cyanogen’in ekibi var.

Gizemli site

Qualcomm, Sony, Tesla gibi büyük isimlerden ayrılan mühendislerin kurduğu ifade edilen Andrasta’nın iş ilanları da bir işletim sistemi veya kullanıcı arayüzü üzerinde çalışıldığı izlenimini uyandırıyordu.

Başarısız bir ticari girişimden sonra dağılma sürecine giren ve bağımsız ROM geliştirme işini de bırakan Cyanogen’in kurucusu Kirk McMaster tarafından paylaşılan bir fotoğraf gerçeği açığa çıkardı. Cyanogen’in Palo Alto’daki ofisinin girişi olduğu anlaşılan görselde kapı üzerindeki Andrasta ismi dikkat çekiyor.

Andrasta muhtemelen yeni bir şirket olacak. Görseldeki kırık döküklüğe bakılırsa şirketin merkezi olarak bina elden geçirilecek ve yenilenecek. McMaster’ın taze kan ile yeniden işletim sistemi dünyasına döneceği anlaşılıyor.

Cyanogen modlarının aslında Lineage OS olarak varlığını devam ettireceği sanılıyordu. Andrasta ya tamamen farklı bir ekosistem oluşturacak ya da Lineage OS bu çatı altında faaliyet gösterecek. Sonuç ne olursa olsun Android kullanıcıları açısından iyi olacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim