Anlık Bildirim

Google Now ana ekran uygulaması veda ediyor

Yıllardır Google’ın varsayılan ana ekran uygulaması olarak mağazada yayında olan Google Now Launcher, Pixel telefonları ile birlikte veda etmeye hazırlanıyor.

Google’ın Nexus cihazlarındaki saf Android ana ekran uygulamasını tüm cihazlara sunduğu Google Now Launcher, yolun sonuna geliyor. Uygulama yerini Pixel ana ekran uygulamasına bırakmak üzere.

Müşterilere email gidiyor

Google’ın mobil servislerini kullanan üreticilere gönderdiği bir emaile göre, Google Now ana ekran uygulaması önümüzdeki haftalarda Google Play mağazasından kaldırılacak. Bundan sonra kullanıcılar mağazada bu uygulamaya erişemeyecek. Mevcut kullanıcılar ise Google Search uygulamasını güncelleyerek ana ekran uygulamasını taze tutabilecek.

1 Mart 2017 tarihinde ise Google Now ana ekran uygulaması mevcut Google mobil servislerin içerisinden de kaldırılacak. Eğer üreticiler bu tarihe kadar cihazlarını onaylattırmışsa yeni akıllı telefonlarında Google Now ön yüklü olarak gelecek. Onaylattırmazlar ise yeni cihazlarında Google Now uygulamasını kullanamayacak ve başka bir ana ekran uygulamasına geçiş yapacak.

Google müşterilerine yeni ana ekran uygulaması bulmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor. İsteyen üreticiler, Google Now kartlarını entegre edebilen SLS kütüphanesini yeni uygulamalarına ekleyebilecek. Bu karar ile birlikte yıl içerisinde Pixel ana ekran uygulamasının tüm Android cihazlarına açılması ihtimali güçlenmiş oldu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6428 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google now launcher ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim