Anlık Bildirim

Google Play Store’da fiyat indirimi

Google Play Store fiyatlandırmaları için bir dizi değişiklik yapan Google, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bir çok ülkede fiyat indirimine gitti. İşte konuya ilişkin tüm detaylar:
Ülkelere göre fiyat politikalarında çeşitli düzenlemeler yapılan Google Play Store, kısa bir süre önce maksimum fiyat belirlemesi ile gündeme gelmişti. Bir çok ülkede uygulama geliştiricilerin yazılımlara ve oyunlara maksimum 400 Dolar fiyat belirleyebilmesine olanak tanınmıştı.

En düşük fiyat 0,59

Bu kez ise minimum fiyatlar konusunda değişiklik yapıldı. Buna göre artık en düşük fiyat 0,59 TL olarak belirlendi. Daha önce Google Play Store’da 2.00TL’nin altında bir fiyattan içerik satabilmek mümkün değildi.

Bu değişiklik aslında bir hayli önemli zira çoğu geliştirici uygulamaları için sembolik bir rakam belirlemek istese 2TL’nin altında bir belirleme yapamıyordu. Bu gelişme ile birlikte artık 0.59TL’lik yazılımları uygulama mağazasında görmeye başlayacağız. Hatırlanacağı üzere Apple da geçtiğimiz günlerde benzeri bir hamle yapmış ve asgari uygulama veya oyun fiyatını 0,59TL olarak belirlemişti. Google’ın asgari fiyat uygulamasında rakamları belirlerken içerik satışlarının oransal olarak düşük olduğu ülkelerde daha düşük eşik belirlemeye dikkat ettiği gözlemleniyor. Mesela ABD için en düşük fiyat 0,99 Dolar.
Google Play Store’da fiyat indirimi
 

Türkiye için daha ucuz fiyatlar

Bunun yanı sıra fiyat değişimleri de ülkelere göre otomatik bir dönüşüm ile Google Play Developer Console üzerinden ayarlanabiliyor. Mesela bir geliştirici ABD fiyatlarını baz alarak bir uygulamanın fiyatını 4 Dolar olarak belirlediği takdirde o içeriğin ülkemizdeki satış fiyatı 9,99TL olarak görünüyor. Mevcut Dolar kurunu düşündüğümüzde 1TL’den daha yüksek bir indirimin ortaya çıktığını görüyoruz. Tabi geliştiricilerin bu otomatik dönüşüme uymama ve istediği fiyatı belirleme yetkisi de bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim