Anlık Bildirim

Google Search Lite geliyor

İnternete erişimi çok kısıtlı olan bölgelerde de kullanıcı kazanmak isteyen Google, veri tüketimini önemli ölçüde azaltan Google Seach Lite adındaki uygulamasını denemeye başladı.

Son dönemde yoğun veri harcayan uygulamaların daha hafif sürümlerini görmeye başladık. Facebok Lite ve Twitter Lite versiyonlarından sonra şimdi de Google arama uygulamasını Lite hale getiriyor.

Daha az tüketim

Google Search Lite adındaki yeni uygulama gelişmekte olan ülke pazarlarını hedefliyor. Uygulamanın temel amacı arama tecrübesinden ödün vermeden veri tüketimini en aza indirmek. Özellikle internet hızı çok yavaş olan veya yüksek internet hızları için bütçesi uygun olmayan kullanıcılar kapsama alanında.

Uygulama hali hazırda Hindistan ve Endonezya’da beta sürecine başlamış durumda. Lite sürümü orijinal uygulamadan farklı değil. Tasarım kısmında bazı değişiklikler yapılmış. Örneğin arama çubuğunun üst kısmına kullanıcının kolay erişim için daire şeklinde Haberler, Hava Durumu gibi kısayollar eklenmiş.

Google Search Lite şimdilik bu ülkelerde deneniyor ve yerel dillerde yayın yapıyor. Google daha fazla ülkeye bu uygulamayı getirecek mi bilinmiyor ancak ilk etapta Hindistan ve Endonezya’da kazanacağı yeni kullanıcıların sayısı oldukça fazla olacaktır. Bu bakımdan bir süre Asya pazarına özgü kalabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim