Anlık Bildirim

Google güvenli gezinti özelliği Android uygulamalara da geliyor

Güvensiz bir siteye girdiğiniz zaman Chrome tarayıcısında geri dönmenizi isteyen güvenli gezinti özelliği artık uygulamalarda da kendisini göstermeye başladı.

Google’ın uzun yıllardır Chrome tarayıcısında daha güvenli bir gezinti için kullandığı Safe Browsing teknolojisi Android uygulamalara da genişletiliyor. Google gerekli hazırlıkları tamamladı.

Android uygulamalar da güvende

İlk olarak 2006 yılında faaliyete geçen Safe Browsing, kullanıcıları güvensiz sitelere girmek istediği zaman veya uygulamalar indirmeye zorlandığı zaman uyarıyor ve geri çeviriyordu. Sonraki yıllarda Gmail, Google Ads, Google Search hizmetleri de bu özelliği kullanmaya başladı. Google bir API hazırlayarak üçüncü taraf tarayıcılara da bu imkânı sundu.

Şimdi ise sıra Android uygulamalarda. WebView modülüne Safe Browsing teknolojisini ekleyen Google, uygulama içerisinde güvensiz bir siteye ulaşmak isteyen kullanıcıları da uyaracak. Entegrasyon tamamlandığı için WebView kullanan geliştiricilerin uygulamalarında sistem otomatik olarak çalışacak ve ekstra bir işleme gerek kalmayacak.

Yeni özellik Android 8.0 ve üzeri sürümlere uygun uygulamalarda geçerli olacak. Ayrıca Android 8.1 ve üzeri işletim sistemlerinde ise geliştiriciler için uyarı davranışını değiştirebilme imkanı da mevcut.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim