Anlık Bildirim

Microsoft'tan kapalı alanlar için çevrimdışı navigasyon

Microsoft, Wi-Fi ve GPS kullanmadan çalışan kapalı alan navigasyonu Path Guide'ı kullanıma sundu. Path Guide, telefonun hareket sensörünü kullanarak kullanıcını hedefe ulaştırıyor.

Microsoft'tan kapalı alanlar için çevrimdışı navigasyon

Bir alışveriş merkezine ya da büyük bir binaya giderken navigasyon uygulamaları rotanızı oluşturuyor. Peki ya içeri girdikten sonra ne oluyor? Navigasyon uygulamalarında hem iç mekan tasarımları bulunmuyor hem de kapalı alanlarda GPS ve Wi-Fi sinyali kesiliyor. Microsoft, bu soruna çözüm olarak Path Guide adındaki çevrimdışı navigasyon uygulamasını tanıttı.
 

Hareket Sensörü ile Çalışıyor

 
Path Guide uygulaması telefonun dahili hareket sensöründen aldığı adım bilgilerine göre sizi yönlendiriyor. Kullanıcıya kolaylık sağlaması amacıyla dönüş yerlerinin fotoğrafları kullanıcıya rehberlik ediyor.
 
Bina içerisindeki navigasyon bilgilerini kullanıcılar uygulamaya ekliyor. Veri eklemek için binanın dışına çıkıp kayıt modunu etkinleştirdikten sonra hedefe kadar yürüyorsunuz. Dilerseniz daha detaylı veri olması adına dönüş yapılacak yerlerin fotoğrafını çekebiliyorsunuz. Son olarak uygulama kapalı alan rotasını otomatik olarak oluşturuyor.
 
Path Guide uygulaması; alışveriş merkezi, iş hanı, sahil parkı gibi alanlarda kullanılabilir. Rota verilerini kullanıcılar eklediği için Path Guide'ın gelişimini kullanıcılar sağlayacak. Microsoft, uygulamadan herhangi bir ticari amaç gütmüyor, tamamen ücretsiz ve reklamsız olarak sunuluyor. Şuan için sadece Android platformunda kullanılabilen Path Guide'ı buradan indirebilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim