Anlık Bildirim

Rusya, Telegram'ın fişini çekmeye kararlı

Rusya, Telegram uygulamasının şifreleme anahtarlarını devletle paylaşmadığı gerekçesi ile platformu engellemişti. Bu engelin diğer servisleri etkilememesi için yeni çözümler geliştiriliyor.
Rus hükümeti Telegram uygulamasının şifreleme anahtarlarını Federal Güvenlik Servisi ile paylaşmayı reddetmesi sebebiyle ülkede popüler mesajlaşma uygulamasının kullanımını yasaklamıştı. Ancak ülke, diğer teknoloji sitelerin trafiğini etkilemeden bu engeli tam olarak uygulayamadığı için yeni çözümler arıyor.

Viber, Volvo ve Xiaomi gibi şirketler etkileniyor

Rusya, 200 milyonu aşkın global kullanıcısı olan, Rusya ve İran dahil olmak üzere birçok ülkede popüler olan mesajlaşma platformu Telegram'ın fişini tamamen çekmek istiyor. Uzun bir süredir yasaklı olan platform, Viber, Volvo ve Xiaomi gibi şirketlerin web servislerinin de bu engele takılmasına neden oluyor. Dolayısı ile Rus hükümeti, bu engelin başka şirketlerin trafiğini etkilememesi için yeni sistemlerin testine başladı.
Deep Packet Inspection adı verilen bu yeni sistem, daha spesifik bir şekilde çalışarak internet trafiğini analiz ediyor ve belirli hizmetlerin veri akışını tespit ederek engelliyor. Ancak teknolojiyi sunan şirket yetkilileri sistemin henüz tam olarak işlemediğini, yapılan engellemelerin hâlâ diğer şirketlerin servislerini de etkilediğini açıkladılar. Ülkedeki GSM operatörlerini de bu işe dahil edecek olan Rus hükümeti, yakın bir zamanda bu sorunu kökten çözmeyi planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim