Anlık Bildirim

Rusya'dan Telegram'a engel geldi!

Rusya mahkemesinin Telegram'ı engelleme kararı şirkete bomba gibi düştü. Telegram'ın menşei olan ülke tarafından engellenme ihtimali şok etkisi yaratsa da, şirket kararı gayet rahat karşıladı.
Popüler mesajlaşma servisi Telegram, Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu'nun (Roskomnadzor) şikayeti üzerine Rusya mahkemelerince engellendiRoskomnadzor şirketin “bilgi dağıtıcısı” olarak gerekli yükümlülükleri karşılamadığını sebep olarak gösterdi. Rusya Federal Güvenlik Servisinin, Telegram'ın şifreleme anahtarını istemesiyle birlikte gelen ret yanıtı, şirketin mahkemece yasaklanmasına sebep oldu. Kararın temyiz sürecinin bitimi sonrası yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 Telegram CEO'su konuyla ilgili açıklamada bulundu

Telegram'ın Rusya tarafından olası engellenme kararı üzerine kurucu CEO'su Pavel Durov,  gizlilik yasası uyarınca şifre kodlarını istihbarat teşkilatına vermenin anayasanın ihlali olacağını söyledi. Durov ayrıca; "gizlilik satılık değildir ve insan hakları korku veya açgözlülükten taviz vermemelidir"  dedi. Dünyada 200 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan uygulamanın, menşei ülke tarafından böyle bir kararla karşı karşıya kalması, Rusya'da yaşayan kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim