Anlık Bildirim

Suudi Arabistan’da Uber kadın şoförlere sadece kadın yolcu alma seçeneği sunuyor

Uber'de %5'lik bir hisse sahibi olan Suudi Arabistan'da kadın sürücüler isterlerse sadece kadın yolcu alabiliyorlar. Uber açıklamasına göre özellik sadece Suudi Arabistan'da kullanılacak.
Uber tarafından sadece Suudi Arabistan’da uygulamaya eklenen özellik sayesinde kadın sürücüler sadece kadın yolcu alma seçeneğine sahip oldu. Eylül ayında pilot olarak sınırlı bir bölgede başlatılan program sonucuna göre kadın sürücülerin yüzde 74’ü sadece kadın yolcuları taşımak istedi. Özellik şuan ülke genelinde kullanıma sunuluyor.
Geçtiğimiz Haziran ayında kadınların araç kullanmasına izin veren Suudi Arabistan, ülkenin Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın 2030 vizyonunun bir parçası. Prens, kadınların iş gücündeki katkısını %22’den %30’a çıkarmayı hedefliyor.
Kısa süre önce kadınların çalışma ortamlarını konforlu hâle getirmek için yeni regülasyonları aktive eden Suudi Arabistan, Halk Yatırım Fonu ile Uber’in hisselerinde de yüzde 5’lik bir pay sahibi. Çalışma ve Sosyal Gelişim Bakanlığı tarafından yürürlüğe alınan bu yasalar, The National’a göre iş verenlerin kadınlar için gerekli konfor elementlerini sağlamalarını ve erkekler ile eşit ödeme almalarını şart koşuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim