Anlık Bildirim

Twitter, hesap doğrulama özelliğini herkese açacak

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, Periscope'tan yaptığı açıklamada, şirketin mavi rozetli hesap doğrulama özelliğini tüm kullanıcılara sunmayı planladıklarını duyurdu.
Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, Periscope üzerinden yaptığı açıklamada, tüm kullanıcıların hesaplarını doğrulayabilmesini sağlayacak bir plan üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ülkemizde "mavi tik" olarak adlandırılan onaylı hesap özelliği kazanabilmek için tanınmış biri olmalı, yada takipçi sayınızın belli bir limitin üzerinde olması gerekiyordu.

Hesabın sahibi olduğunu kanıtlayan herkes mavi tik alabilecek

Bundan böyle Twitter, ilgili hesabın sahibi olduğunu kanıtlayacak tüm kullanıcılarına "mavi tik" vererek hesabını doğrulayacak. Dorsey, bu kararı almalarının en büyük nedenlerinden birinin de bot hesaplar olduğunu belirtiyor.
Twitter'ın sahte haberler ve provokasyon amaçlı tweetlerle başının dertte olduğunu daha önceki haberlerimizde sizlere duyurmuştuk. Şirketin bu tür dezenformasyonlara karşı böyle bir adım attığını söyleyebiliriz. Jack Dorsey açıklamasında sistemin nasıl çalışacağına ve ne zaman devreye gireceğine dair bir söylemde bulunmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim