Anlık Bildirim

Uber'e bir darbe de Google'dan geldi

Son zamanların tartışmalı şirketlerinden Uber'e bir darbe de arama devi Google'dan geldi. Google, Haritalar servisindeki Uber rezervasyon özelliğini sessiz sedasız kaldırdı.
Kısa sürede dünyanın en büyük ulaşım şirketlerinden biri haline gelen Uber'e bir darbenin de Google'dan geldiği ortaya çıktı. Arama devinin Haritalar servisinden Uber uygulamasını yüklemeden dahi rezervasyon yaptırılabiliyordu. Ancak Google bu entegrasyonu herhangi bir açıklama yapmadan kaldırdı.

Google, Uber'in rakibi Lyft'in hissesine sahip

Geçtiğimiz yılın başlarında Uber ve Google işbirliği yapmış ve Uber uygulamasını yüklemeden dahi Google Haritalar üzerinden yolcuların rezervasyon yapabilmeleri sağlanmıştı. Kullanıcılardan Google destek sayfalarına gelen şikayetler, arama devinin bu özelliği sessiz sedasız kaldırdığını ortaya çıkardı.
Google'ın, kullanıcılar açısından oldukça pratik ve işlevsel olan bu özelliğinin neden kaldırıldığı açıklamazken, rezervasyon dışında rota belirleme ve fiyatları görme özelliklerine dokunulmadığı görülüyor. Google'ın ana şirketi Alphabet'in, Uber'in rakibi Lyft'te hissesinin olması sebebiyle böyle bir uygulamaya gidilmiş olacağı ifade edilirken, konuyla ilgili olarak Google tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim