Anlık Bildirim

WhatsApp para transferi testlerine başlıyor

WhatsApp içerisinden yakın bir gelecekte para transferi yapmak mümkün olacak. Mesajlaşma platformu Hindistan’da resmi olarak kısıtlı bir grupla testlere başlamış durumda.

Geçen yılın başlarından bu yana sohbet içerisinde para transferi projesini hayata geçirmeye çalışan WhatsApp nihayet ilk testlere başladı. Hindistan’da başlayan testler kısıtlı bir grupla devam ediyor.

Potansiyeli yüksek

Uçtan uca mobil ödeme özelliği için Hindistan hükümetinin desteklediği Unified Payments Interface adındaki arayüz temel alınıyor. Kullanıcılar SMS ile telefon numaralarını onayladıktan sonra mobil ödeme testlerine katılıyor. Ödeme için önemli bankalar da dahil olmak üzere geniş bir tercih listesi mevcut.

Kullanıcıların birbirlerine para göndermeleri haricinde sadece WhatsApp üzerinde satış ve pazarlama yapan girişimler için mobil ödemenin anlamı çok büyük. Atılan adım ile WhatsApp üzerinde etkileşimin daha da artması bekleniyor.

Test için Hindistan’nın seçilmesinin nedeni ise en çok WhatsApp kullanıcısının orada olması. 200 milyondan fazla günlük aktif kullanıcı ile WhatsApp ülkede oldukça popüler. Ayrıca ülkede mobil ödeme sistemleri de oldukça yaygın.

Mobil ödemenin ne zaman yaygın kullanıma geçeceği bilinmiyor ancak her gidilen ülkede finansal anlaşmalar yapılması gerektiği için süreç uzun sürüyor. Nihai sürümün gelecek yıla kalması bile sürpriz olmaz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim