Anlık Bildirim

Whatsapp'ın "Herkesten Sil" özelliğinde büyük bir açık ortaya çıktı

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın, yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları silme işleminde büyük bir açık olduğu ortaya çıktı. Can sıkıcı konunun detayları haberimizde!
Her ay yaklaşık 1.3 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın, iOS ve Android uygulamalarında can sıkıcı bir açık olduğu ortaya çıktı. Whatsapp geçtiğimiz Ekim ayında, yanlışlıkla gönderilen mesajların 7 dakika içinde silinebilmesini sağlayan bir güncelleme ile gelmişti. "Herkesten Sil" olarak adlandırılan bu özellik, yanlışlıkla veya yanlış bir kişi/gruba gönderdiğiniz mesajı silebilmenize olanak sağlayarak sizi zor durumlardan kurtarmayı amaçlıyordu. Gelen haberlere bakılırsa bu mesajlar tam olarak silinmiyor!

"Herkesten Sil" seçeneği mesajı tamamen silmiyor

Gönderdiğiniz mesaj 7 dakika içinde başka bir kişi tarafından alıntılanırsa, mesajı gönderen kişi "Herkesten Sil" seçeneğini kullansa bile, mesaj alıntılanan konuşmada görünmeye devam ediyor. Biz de hemen bu can sıkıcı olayı test ettik ve ekran görüntüsünde gördüğünüz üzere alıntılanan konuşmada mesaj silinmeden duruyor. Bu durum hem özel mesajlaşmalarda, hem de gruplara gönderdiğiniz mesajlarda geçerli.
Whatsapp cephesinden bu açıkla ilgili henüz bir açıklama gelmezken, sorunun önümüzdeki güncellemelerde ortadan kaldırılması bekleniyor. Son olarak bu açığın Whatsapp Web'de de geçerli olduğunu belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38832 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, WhatsApp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim