Anlık Bildirim

Instagram, silinmiş fotoğrafları ve mesajları bir yıldan fazla bir süre boyunca sunucularında sakladı

Bir güvenlik araştırmacısı, Instagram'ın silinen fotoğrafları ve özel mesajları bir yıldan fazla bir süre sunucularında sakladığını tespit etti. Instagram durumu kabul etti.

Instagram, silinmiş fotoğrafları ve mesajları bir yıldan fazla bir süre boyunca sunucularında sakladı Tam Boyutta Gör

Bağımsız güvenlik araştırmacısı Saugat Pokharel, Instagram'ın, silinen fotoğrafların ve doğrudan mesajların kopyalarını, birisi hesabından kaldırdıktan sonra bile sunucularında tuttuğunu keşfetti.

Instagram'ın sahibi Facebook, bulduğu hata için güvenlik araştırmacısına 6.000 dolar ödeme yaptı.

Instagram hatayı kabul etti

Güvenlik araştırmacısı Instagram'dan bilgilerini indirdiğinde eskiden silmiş olduğu mesajları ve fotoğrafları da gördüğünü bildirdi. Instagram tarafından gönderilen verilerin bir yıldan daha eski olması kullanıcıların silmiş olmasına rağmen Instagram'ın verileri sunucularından silmediğini gösteriyor.

Instagram'dan bir sözcü TechCrunch'a yaptığı açıklamada: “Araştırmacı, Instagram'da Verileri İndir aracımızı kullandıklarında, birinin silinmiş Instagram resimlerinin ve mesajlarının bilgilerinin bir kopyasına dahil edildiği bir sorunu bildirdi. Sorunu çözdük ve herhangi bir kötüye kullanım kanıtı görmedik. Bu sorunu bize bildirdiği için araştırmacıya teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.

Bu, bir sosyal ağın kullanıcılarının silinen verilerini ilk kez saklaması değil. Yaklaşık bir yıl önce, başka bir güvenlik araştırmacısı, Twitter'ın veri indirme aracı aracılığıyla, kullanıcıların sildiği doğrudan mesajları yıllarca sunucularında sakladığını keşfetmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8795 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, instagram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim