Anlık Bildirim

Instagram yakında konum geçmişinizi Facebook'la paylaşacak

Instagram, konum geçmişinizin Facebook ile paylaşmasına izin verecek yeni bir gizlilik ayarı test ediyor. Yani Instagram tarafından toplanan tam GPS koordinatlarınız sosyal medya devine sunulacak.
Birkaç yıl önce Facebook, WhatsApp verilerinin her iki platform arasında paylaşılacağını açıkladığında bir yaygara kopmuştu. Sosyal medya devinin aynı zamanda WhatsApp'ın da sahibi olduğu göz önüne alındığında bu mantıklı görünüyordu ancak WhatsApp kullanan herkesin Facebook kullanma gibi bir zorunluluğu olmadığı için bu, büyük bir gizlilik endişesini de beraberinde getirdi.
Facebook şimdi aynı şeyi Instagram ile denemeyi düşünüyor. TechCrunch'ın haberine göre Instagram, uygulamanın konum geçmişinizi Facebook ile paylaşmasına izin verecek yeni bir gizlilik ayarı test ediyor. Yani bu da Facebook'un, bulunduğunuz konuma göre reklam göstererek sizi hedefleyebileceği anlamına geliyor.

Gizlilik ayarlarından kapatılabilecek mi?

Facebook'un mikrofon aracılığıyla kullanıcıların konuşmalarını dinleyerek kişilerin ilgi alanlarına yönelik içerik ve reklam görüntülediğine dair bazı komplo teorileri zaten vardı.
Ayrıca bunun bir gizlilik ayarı olduğunu düşünürsek, teorik olarak kullanıcıların devre dışı bırakma seçeneğinin de olacağını söyleyebiliriz. Facebook konuyla ilgili yaptığı açıklamada böyle bir özelliği denediklerini ima etse de ileride devreye sokup sokmayacağı konusunda bir bilgi vermedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim