Anlık Bildirim

Uber'e erişim mahkeme kararıyla engellendi

Uber'e açılan haksız rekabetin tespitine yönelik davada karar çıktı. Uber hizmetlerinin haksız rekabet oluşturduğuna hükmedildi ve Uber’in mobil uygulamalarına erişim engellendi.

Uber'e erişim mahkeme kararıyla engellendi Tam Boyutta Gör

Bir dönem Türkiye gündeminden düşmeyen sarı taksi – Uber geriliminde uzun süre sonra yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Uber’in faaliyetlerinin durdurulmasına hükmetti.

Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, internet üzerinden hizmet veren Uber’e yönelik haksız rekabet davası açmıştı. Söz konusu mahkeme bugün sonuçlandı. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber hizmetlerinin haksız rekabet oluşturduğuna hükmederek Uber’e erişimin engellenmesine karar verdi.

2014 yılından bu yana Türkiye'de hizmet veren Uber, bundan dört ay önce 8+1 araçlar ile verdiği XL hizmetini sonlandırma kararı almıştı. Uber, o günden bu yana sarı taksi ve turkuaz taksi iş ortaklarıyla faaliyetlerine devam ediyordu. Mahkemeden çıkan bu kararla birlikte Uber'in faaliyetleri tamamen durdurulmuş oldu.

Şirket tarafından Mayıs ayında yapılan açıklamada, Uber uygulamasının Türkiye'de 4 milyondan fazla kişi tarafından indirildiği belirtilmişti. 12,000 UberXL sürücü ortağı ile 6,000 şirketin Uber sayesinde gelir elde ettiği ifade edilmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3652 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uber erişim engeli, uber mahkeme kararı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim