Anlık Bildirim

Mobil Uygulamalarda Yeni Trend: SuperApp

Gelişen teknoloji ve küresel etkileşimin gereklerine ayak uydurmak isteyenlerin, her işlem için farklı uygulamalar kullanma devri yeni bir perspektifle geride kaldı.                           

Mobil Uygulamalarda Yeni Trend: SuperApp Tam Boyutta Gör

Gelişen teknoloji ve küresel etkileşimin gereklerine ayak uydurmak isteyenlerin, her işlem için farklı uygulamalar kullanma devri yeni bir perspektifle geride kaldı. Yemek siparişlerinden oyun kodlarına, online alışverişten otel rezervasyonlarına kadar, ihtiyaç duyulan her işlem için tek portal kullanmayı sağlayan bu yeniliğin adı SuperApp.

SuperApp, her ihtiyacın kendine ait bir uygulaması bulunduğu yeni dijital düzende, tüm kategorileri bir araya toplayan özel bir platformdur. Bu nedenle hem dünyada hem de ülkemizde, yeni nesil teknoloji ürünleri arasında hızlı bir yükseliş yakalamıştır.

Kişisel bütçe hareketlerinin yanı sıra, işini de artık dijital alanda yürütmek isteyenler için SuperApp platformları oldukça işlevsel. Hem bireysel alım satım işlemlerinde elde edilen avantajlar hem de iş dünyasında altından kıymetli vakit tasarrufu için SuperAppplatformları adeta hayat kurtarıyor. Her türlü ihtiyaç ve işlem için kategorisel ayrımlarla işlem yapılabilen bu uygulamaların en önemli ve faydalı yanlarından biri de evrensel özellikte olmaları. Yani nerede olursanız olun, SuperApp’ler üzerinden hesabınızı yönetebilir veya yurtdışı işlemler yapabilirsiniz.

Özellikle Asya pazarında iş dünyasının günlük kullanımları arasına girmeyi başaran SuperApp platformları için ülkemizin de son dönemde önemli temsilcilere sahip olması, bu verimli alandan faydalanmak isteyenler için bir fırsat. Birçok ürün ve dijital finans hizmetinin tek çatı altında toplandığı SuperApp portalları sayesinde, tek ekran üzerinden hem alışveriş yapabilir hem de bütçenizi yönetebilirsiniz. Uçsuz bucaksız bir hizmet yelpazesi sunan SuperApp platformlarının sağladığı kaynak tasarrufları, zaman yönetiminin ardından gelen yegâne avantajlardan biri.

SuperApp Nedir?


BlackBerry’nin kurucusu Mike Lazaridis’in dâhiyane fikri SuperApp konseptinin ortaya çıkışı 2010 yılına dayanıyor. Neredeyse her ihtiyaç için farklı uygulamalara yönelmek zorunda kalan insanlara, tüm beklentilerinin tek çatı altında toplandığı bir platform sunan SuperApp konseptinin mottosu “her gün kullanılan uygulamaların kapalı ekosistemi” olarak tanımlanıyor. Bu mottodan da anlaşılacağı üzere, birbiriyle uyumlu ve ilişkili hatta birbirini tamamlayan pek çok dijital işlemin, tek arayüz üzerinden gerçekleştirilmesi mümkün hale geldi. SuperApp platformlarının sahip olduğu bu geçmiş için on yıllardan söz etsek de, yaygınlığı henüz mümkün hale geldi.

Asya’da uzun süredir trend halini alan SuperApp konsepti, ülkemizde yakın dönem bir geçmişe sahip. Ancak her geçen gün popülerliğini ve kullanıcı sayısını hızla artıran bu platformun, geleceğin en işlevsel ve en çok tercih edilen konsepti olacağına şüphe yok. Sayısız özelliği tek uygulamada bir araya getirmeyi başaran SuperApp platformları hem bireysel hem de kurumsal olarak dijital dünyanın kapılarını tek anahtarla açmak isteyenler için eşsiz bir araç. Aynı zamanda tüm entegrasyonların ve güvenlik kriterlerinin en üst düzeyde karşılanması, bu platformu daha vazgeçilmez kılıyor.

SuperApp Neleri Çözüyor?


Uygulamalar üzerinden yürütülen tüm dijital işlem ve ihtiyaçları tek çatı altına toplayan SuperApp konsepti ile aynı arayüz üzerinden dijital cüzdanı yönetirken, öte yandan online alışverişin keyfini çıkarmak mümkün. Bu durumda her telefon kullanıcısının uygulamalar için bir türlü yer bulamadığı indirme krizleri de sona eriyor. Ayrıca tüm online oyun platformları da dahil olmak üzere oyun kodlarına ve oyun içi satın alım işlemlerine yine SuperApp uygulamaları ile kolaylıkla erişebilirsiniz. Birbirinden neredeyse bağımsız gibi duran tüm bu işlemlerin aynı uygulamada bir araya gelmesi, her an ve her ihtiyaç için bir hizmet bulabileceğiniz dijital dünyanın kapılarını aralıyor.

Arkadaşlarınızla yaptığınız bir yemek organizasyonunu düşünün: Birçok hizmeti bir arada sunan SuperApp uygulamaları üzerinden restoran seçimi ve rezervasyon işlemlerini gerçekleştirebilir, ulaşım için taksi çağırıp ödemesini yapabilir, restoran ödemenizi gerçekleştirebilir ve hatta arkadaşlarınız arasında hesabı kolaylıkla paylaşabilirsiniz.

SuperApp uygulamalarının yükselişi, alışıldık Batı teknolojisinin aksine; Doğu’dan bir güneş gibi doğmuş durumda. En popüler SuperApp uygulaması Çin’e ait olan WeChat. Bu SuperApp platformu ile en sevdiğiniz oyunu oynarken aynı anda yemek siparişi vermeniz ya da faturalarınızı ödeyip, hazırlanana kadar taksi çağırmanız mümkün. Hal böyle olunca aynı anda pek çok ihtiyaca tek cevap vermenin rahatlığı olan SuperApp uygulamaları, Doğu’dan Batı’ya doğru hızla yayılmaya devam ediyor!

Türkiye’de SuperApp var mı?


Super App konseptiyle dijital finans dünyasının kodları yeniden yazılırken, Türkiye için bu kategorinin en kapsamlı temsilcisi Ozan SuperApp oldu. Henüz birkaç şirket yan ürün şeklinde SuperApp platformları sunarken Ozan SuperApp, emsalsiz bir SuperApp alternatifi haline geldi.

7/24 para transfer hizmetlerinden cashback fırsatlarına, e-Pin kodlarından QR kod kolaylıklarına, dijital finans ve hizmetlerine yönelik her ihtiyacınızı tek seferde karşılayabileceğiniz Ozan SuperApp; ülkemizde gelişimi henüz gerçekleşen SuperApp uygulamaları arasında en güçlü olmaya aday.

Sahip olduğu işlevsel özellikler düşünüldüğünde, yakın zamanda Ozan SuperApp kullanıcısı olmak hayatın normalleri arasında yer alacak. Böylece her işlem için farklı uygulamalarla baş etmek yerine, tek platform üzerinden sayısız işlem gerçekleştirmek Ozan SuperApp’liler için hem vakit hem de enerji tasarrufu sağlayacak. Arta kalan zamanların keyfini sürmek ve verimsizliğin talihsizliğine son vermek isteyenler için Ozan SuperApp vazgeçilmezler listesinin de, uygulamalar listesinin de ilk sırasında yer alacak!

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim