Anlık Bildirim

Hololens’e Samsung’dan rakip

Gelecek yıl sanal gerçeklik alanında çıtayı yükseltmek isteyen Samsung, zengin gerçeklik ile harmanladığı yeni bir gözlük duyurmayı planlıyor. Gözlük, Gear VR’den ayrı olacak.

Gear VR ile sanal gerçeklik sektöründe başarılı işler yapan ve kendisini her gün geliştiren Samsung, gelecek yıl çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor. Firma Hololens tarzında yeni bir gözlük peşinde.

Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü aksesuar tarzında yani kullanabilmek için bir akıllı telefon gerekiyor. Bununla birlikte Samsung ucuz yollu rakiplerinden farklı olarak dokunmatik kontrol, ivme ölçer, jiroskop, yakınlık sensörü gibi çeşitli sensörlerle destekleyerek daha akıcı bir deneyim ortaya koymaya çalıştı. Ayrıca Oculus ile birlikte geniş kapsamlı bir uygulama mağazasını da hayata geçirdi.

Yeni Bir Konsept

Gelecek yıl ise sanal gerçeklik ve zengin gerçekliği bir arada sunabilen yeni bir gözlük tanıtılacak. Samsung bu yeni gözlük için önemli bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Işık alanı motoru adı verilen bu teknoloji gerçekçi hologramlar üretebiliyor. Samsung başkan yardımcısı Sung-Hoon Hong, hologramların insana sanki uzansa dokunacakmış gibi bir hissiyat vereceğini söylüyor.

Bunun haricinde gözlükte ne tür bileşenler kullanılacak bilinmiyor. Microsoft’un Hololens gözlüğünde özel bir holografik işlem birimi yer alıyor ve veri analizini yapıyor. Samsung da muhtemelen özel yongalardan faydalanacaktır.

Samsung, sanal gerçeklik ve zengin gerçeklik kombinasyonunun çok daha başarılı olacağına inanıyor. Ayrıca kombin bir sistemi son kullanıcıya sunan ilk firma Samsung olacak zira Microsoft’un Hololens modeli 3000$ fiyat etiketine sahip ve daha çok kurumlara yönelik bir ürün.

Aynı Gear VR gözlüğünde olduğu gibi yeni gözlük konseptinin kullanıcılar arasında yaygınlaşması bekleniyor. Böylece Samsung iki koldan sanal gerçeklik sektöründe yol almış olacak. Yeni gözlüğün MWC 2017 fuarında resmileşmesi bekleniyor. Ayrıca yeni nesil Gear VR gözlüğü de aynı dönemde duyurulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim