Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Samsung’dan VR gözlüklere yeni 4K ekran

Sanal gerçeklik kaskları gelecekte çok daha yoğun tecrübe yaşatma yolunda ilerliyor. Pek çok firma kaskların ekranlarını en az 4K seviyesine getirme çabasında.

Sanal gerçeklik konusunda en yoğun çalışmalardan birisini şüphesiz Samsung yapıyor. Firma sadece kendi gözlüklerini ve içeriklerini geliştirmekle kalmıyor ayrıca büyüyen sektörden pay alabilmek adına hayati önem taşıyan bileşenler de geliştiriyor.

Ekran çok önemli

Firmanın son dönemde önem verdiği konulardan birisi ekranlar. Sanal gerçeklik gözlüklerinde yüksek çözünürlüklü ekranlar kullanmak yoğun tecrübe sunma açısından şart. Ayrıca düşük çözünürlüklerde SDE etkisi dediğimiz ve sürekli ekrana baktıkça göze yansıyan pikseller arasındaki siyah çizgi görüntüleri de rahatsızlık veren diğer bir konu.

Hafta içi yapılan duyuruda sanal gerçeklik kasklarına yönelik olarak 1.96 inçlik 4K LCD ekranlar geliştirildiği açıklandı. Ekranın piksel yoğunluğu 2250 ppi olurken, şimdiye kadar VR kaskları için elde edilen en yoğun değer olduğunu belirtmekte fayda var.

Yüksek çözünürlükler sayesinde SDE etkisinin de oldukça azalacağı kaydediliyor. 4K ekranların ilk talipleri muhtemelen Sony, Oculus veya HTC gibi firmalar olacaktır. Samsung’un da bağımsız Daydream tabanlı bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirme ihtimali var. Ekranlar burada da karşımıza çıkabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim