Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Philips 276E7 monitör incelemesi "MHL'li dizi-film ustası"

Bu videoda Philips'in MHL'li, 27 inç IPS panelli monitörü 276E7'nin tasarımını ele alıyor, giriş çıkış portlarına bakıyor, test sistemine takıp renk, dizi-film ve oyun başarımını sınıyoruz.
Her monitör 4K çözünürlükte, 240Hz tazeleme hızında veya 1ms tepki süreli olacak diye bir şey yok, şahsen ben 60Hz TN panelli bir monitör kullanıyorum evimde. Philips 276E7 27 inç monitör de kullanışlılığa ve belirli çizgilerde bütçeye oynayan bir monitör.
Temel özelliklerinin vurgulandığı kutudan monitörün kendisi, bir VGA, bir 3.5mm jack uzatması ve minimal boyutlardaki adaptörü çıkıyor, ürün iki yıl garantili.
Monitörü VESA aparatıyla duvarda veya tek vidayla takılan standıyla masada kullanabiliyorsunuz. Metal malzemeden bir stand bu, hissiyatı ve görünümü iyi, tasarımı da açıkçası agresif görünüyor.

Tasarım. Philips 276E7’nin siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği var. Piano Black, yani parlak siyah diyebileceğimiz kasada çerçeveler ince tutulmuş, gerçi içeride ince de olsa siyah şeritler var.  Alt bar biraz daha kalın, Philips logosu şeffaf bir malzemenin üzerinde, çıkıntı yapar şekilde duruyor.
Sağ köşede güç LED’i,  arkasında, tam el hızasında bir kontrol joistiği var, tek tek butonlu kontrolcülere kıyasla benden artısını kaptı, joistiği kullanması çok rahat.

Giriş çıkışlar anlamında sırasıyla bir HDMI, ki bu HDMI MHL destekli, devamında bir DVI, bir VGA, 3.5mm jack giriş çıkışları ve güç girişi var.

Arkaya doğru bakan 2x3W hoparlör kurulumunu unutmayalım, performansına değiniriz.

Standından da anlaşıldığı üzere monitör sadece yukarı aşağı hareket edebiliyor, 5 derece aşağı 20 derece yukarı şeklinde. Bu da bir şeydir zira benim gibi hiçbir yöne hareket etmeyen bir monitör sahibi de olabilirdiniz.

Standı çok stabil değil, masanız biraz sallanan, dengesiz bir masaysa aynı sarsıntı monitörünüze de yaylanma şeklinde yansıyacak.

Teknik özelliklere inelim. 16:9 formatında, 27 inç boyutunda, 60Hz tazeleme hızına sahip, Full HD çözünürlükte IPS bir panel. Panel W-LED aydınlatmalı, normal LED aydınlatmadan sadece ismi farklı. Fabrika verisi olarak 250 nit parlaklık, 1000:1 tipik kontrast ve 5ms griden griye tepki süresi belirtilmiş.

IPS bir panelden beklenebileceği üzere gayet canlı ve doygun renkler gösterebiliyor, dizi-film tüketmek için birebir. Beyazlar bir tık sıcak, siyahlar gayet derin siyahlar. Renk profili fabrikadan çıktığı haliyle sıcak renklerden yana, kalibrasyondan sonra daha da keyifli bir ekrana dönüyor. Herhangi bir ışık sızması yok, aynı şekilde ışık dağılımında da hissedilir bir düzensizlik yok. 

Bakış açıları da aynı oranda başarılı, normal bakış açılarını geçtim, ekstrem açılarda dahi renk sapması minimal. Ofis kullanımı anlamında değerlendirirsem titreşim yapan monitör kaldı mı emin değilim ama gözlüklü bir kullanıcı olarak gözlerim rahattı.

Oyun performansı ve tepki süresi anlamında da IPS panelli bir monitöre göre iyi iş çıkardı desem yanlış olmaz. League of Legends ve Overwatch testlerinde, evet bir TN kadar hızlı değil, lakin rahatsız edici gecikmeler veyahut hayaletlenme oluşmadan oyununuzu oynayabiliyorsunuz. Genellikle soluk renk profilli oyuncu odaklı, TN’lerden sonra IPS’deki renkler iyi geldi açıkçası.

MHL tarafında bir aksilik yok, kablosuyla ki kutudan çıkmıyor, kendiniz temin ediyorsunuz, herhangi bir pürüz yaşamadan görüntü aktarabiliyorsunuz. Bu port ille de MHL için kullanılacak diye bir şey yok, portun doğası itibarıyla Full HD 60Hz oyun da oynayabiliyorsunuz.

2x3W hoparlörlerden bir masaüstü hoparlör kurulumunun performansını beklememek gerek zaten, ses biraz boğuk lakin karşısındakini doyurur maksimum sesiyle kullanılabilir düzeyde.
Merak edenler için, monitör standart kullanımda 17W güç tüketiyor.
Philips 276E7 27 inç monitör IPS panelli, dizi-film tüketmeyi sevenlere hitap eden, oyunculuk tarafında da rekabetçi oyunculara hitap etmeyebilir ama benim gibi eğlence odaklı oyuncuları gayet doyurur bir monitör olmuş. Standı kolay kolay çizilmez, görünümü de güzel, lakin pek stabil değil, bundan başka da bir eksisi yok kendi içerisinde.
Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla Philips 276E7 monitörün fiyatı 1150 lira civarında, 1ms tepki süreli ama MHL desteksiz rakipleriyle benzer seviyede. Önceliğiniz dizi-film,  canlı renkler ve açılardan yanaysa eğer, en önemlisi de bir monitörde MHL desteği istiyorsanız, Philips 276E7 tercih edilesi bir çözüm.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim