Anlık Bildirim

Samsung, Thunderbolt 3 destekli ilk QLED monitörü duyurdu

CES 2018 fuarında kuantum LED tabanlı televizyon ve monitörlerini tanıtacak olan Samsung’un repertuvarında ilk Thunderbolt 3 bağlantısı taşıyan iddialı bir monitör de var.

Üretim ağırlığını halen maliyeti yüksek olan OLED panellerden benzer görüntü kalitesini daha uygun maliyete sunan kuantum LED panellere yönelten Samsung, yeni modeller geliştirmeye devam ediyor. CES 2018 fuarında Thunderbolt 3 destekli ilk QLED monitör karşımıza çıkacak.

OLED Halen Pahalı

OLED ekranlar, bilindiği üzere organik LED’ler sayesinde arka aydınlatmaya ihtiyaç olmadan daha canlı ve parlak renkler sunabiliyor. Ayrıca enerji tüketimi de önemli miktarda düşüyor. Bununla birlikte, organik materyalin uygulanması aşaması halen maliyetli ve bu da, OLED televizyonların fiyatlarının çok yüksek bir seviyede takılmasına neden oluyor.

Aradan geçen zaman diliminde OLED ekranların maliyetlerinde kayda değer bir düşüş olmadı ve üreticiler farklı çözüm arayışına girdi. Samsung, bir süredir QLED adını verdiği bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

QLED nedir?

QLED tabiri, Quantum Dot LED açılımını kapsıyor ve OLED’den sonraki yeni nesil ekran teknolojisi olarak gösteriliyor. Kuantum noktaları, boyutları 2 ila 10 nanometre arasında değişen küçük yarı iletken kristallerdir. Başka bir deyişle saç telinin kalınlığının on binde biri kadar.

Kuantum noktaları, boyutlarına göre farklı renkler üretebiliyor. Ayrıca inorganik olduğu için maliyetleri düşük, en canlı renklere sahip ve renk dengesi en üst seviyede. Her piksel için renklerin yeniden üretimi daha iyi ve bu sayede HDR teknolojilerinin uygulanmasında büyük avantaj sağlıyor.

Samsung’un CJ791 adındaki yeni kavisli QLED monitörü 34 inç boyutunda ve 3440x1440 piksel çözünürlük sunuyor. 1500R çapındaki kavis ile çok daha yoğun içerik tecrübesi sunan monitör 178 dereceye kadar da görüş açısına sahip. Tepki zamanı 4ms olan monitör ayrıca 21:9 görüntü oranı barındırıyor.

Thunderbolt 3 bağlantısı sayesinde tek bir kablo üzerinden enerji ve görüntü aktarımı mümkün olabilecek. MacBook Pro gibi destekleyen cihazlar için Samsung CJ791 iyi bir alternatif olabilir. Monitörün fiyatı fuarda açıklanacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim