Anlık Bildirim
Sıradaki Video

ViewSonic VX2475S 4K monitör incelemesi "4K Fiyat/Performans monitörü"

Bu videoda ViewSonic'in fiyat segmentinde belki de tek 4K monitör olmasıyla öne çıkan VX2475S monitörünün önce tasarımını ele alıyor, sonra niteliklerini değerlendirip video ve oyunlarla sınıyoruz.
Viewsonic, bana mı öyle geliyor bilmiyorum lakin pek göz önünde olan bir marka değil, ama bence olması gerekiyor zira Türkiye piyasasında fiyat/performansı rakiplerine göre hayli yüksek, başarılı monitörleri var, VX2475S de onlardan biri.
Standart bir kutulamanın içerisinden monitörün kendisi, normal boyutlarda adaptörü ve güç kablosu ardından bir tane de HDMI kablosu çıkıyor, VX serisi olması akabiyle 2 yıl garantili.

Piano black, yani parlak siyah kasalı bir monitör VX2475S. Çerçeveleri çok kalın da değil, günümüz için pek ince de değil, ben pek müteessir olmadım açıkçası. Alt çerçeve biraz daha kalın, şeffaf, tasarım odaklı, yerinde biraz gevşek duran bir çerçeve daha var, düz tasarıma ufak bir renk olarak düşünülebilir.

Kenarları çok kalın değil, bir parmak kadar diyebilirim, sonrasında arkaya doğru kavis yapıyor tabii.

Göze batmayan, parlak Viewsonic logosunun altında, aşağıya bakan ayar butonları var, şeffaf çerçeve biraz engel oluyor ama butonlara ulaşması imkansız değil.

Tepsi şeklinde, genişçe bir standa oturuyor monitör, VESA aparatıyla sabitlemek de mümkün. Standında, ince boyun ve ayaklı rakiplerine kıyasla daha stabil duruyor, masa da oturaklıysa sıkıntı yok yani. Yükseklik ayarı yok veya sağa sola açılandıramıyorsunuz, lakin öne arkaya, masabaşı kullanımda ihtiyaç duyabileceğiniz kadar açı alıyor, yerinde de duruyor.

Arkası daha yakışıklı, büyük Viewsonic yazısı altında fırçalı metal görünümlü plastik bir bölge var. 2x3W kurulumundaki hoparlörler ızgaralardan yukarı bakıyorlar, alta bakan tarafta sırasıyla kulaklık çıkışı, HDMI 2.0, Display Port 1.2a ve MHL destekli bir HDMI girişi daha var, güç girişi en solda.

Viewsonic VX2475S, 24 inç, 16:9 formatında, 4K çözünürlükte, 60Hz yenileme hızı ve 2MS tepki süresine sahip, PLS LED panelli bir monitör. 300 nit maksimum parlaklık ve 1000:1 kontrast, 120 milyona 1 dinamik kontrasta sahip. 8-bit renk derinliğiyle sRGB renk gamutunu %100 karşılıyor, normal bir kullanıcı değil de sRGB ile çalışan bir geliştiriciyseniz mesela profesyonel anlamda da işinizi görecektir.

Kağıt üstü bir yere kadar, pratik testlerimdeki deneyimlerimi aktarayım. Renkler doğruluktan yana, rahatsız eden, özellikle baskın bir renk yok, gayet dengeli. Beyazlar beyaz, siyahlar da PLS olması itibarıyla çok değil ama yeterince derin, izleme deneyiminde göze batar bir durum yok, kalibrasyondan sonra daha iyi hale geliyor.

4K çözünürlük 24 inç ekranda gerçekten inanılmaz, piksel yoğunluğu hayli yüksek olduğundan 4K içeriklerde bir zevk. Açıları sıkıntısız, normal bakış açılarından da, mesela biraz aşağıdan bakarken de renk sapması yok. Maksimum ışığı yeterli seviyesinde, bir iki tık daha yüksek olabilirdi. Işık sızması yok, dengesinde de gözle görülür bir fark yok, yaptığımız testlerin tablolarına da göz atabilirsiniz.

Ev ve eğlence odaklı dedik, Viewsonic de öyle diyor, o zaman oyun testi. Monitör özellikle oyun odaklı değil, 60Hz bir monitör, gerçi ben de şahsen oyun için 60Hz bir monitör kullanıyorum. CS:GO’da açıkçası 2MS tepki süresiyle elde ettiğim deneyim gayet iyiydi, hissedilir bir hayaletlenme veya bir oyuncu olarak beni sınırlayan bir şeyle karşılaşmadım, neredeyse bir TN kadar seriydi desem yeridir, aradığım tek şey ekran ışığını 1-2 tık daha açabilmek oldu, bir de menüsünü fazla sıradan buldum, bunların dışında VX2475S direkt oyun odaklı olarak da alınabilecek bir monitör.

MHL tarafında bir aksilik yok, OTG ile bağlayın, görüntü, ses gelsin, içeriğinizi tüketin, bu kadar. Hoparlörlerin ses profili ise midlerden yana, tiz ve basslarda öyle etkileyici bir başarımları yok ama iş görür mü, ofis kullanımında veya yeterli maksimum sesiyle de işinizi görür.

Merak edenler için, monitör ekran ışığı tam açıkken 32W tüketiyor.

VX2475S, gövdesi pek yakışıklı olmayabilir ama fiyat segmentinde neredeyse tek 4K monitör olarak direkt rakiplerinden ayrılıyor, tepki süresi olarak da öyle, fiyat segmentine 5MS monitörler hakimken VX2475S 2MS tepki süreli bir monitör, gerçek dünya koşullarında da deneyip teyit ettim.
Bu videonun yayınlandığı tarih itibarıyla Viewsonic VX2475S’in fiyatı 1250 lira fiyatında, dediğim gibi fiyat segmentinde 4K monitör yok gibi bir şey, tepki süresi bir oyuncu için gayet iyi, sRGB renk gamutunun da tamamını karşılıyor, uzun lafın kısası fiyat/performans anlamında, Türkiye pazarında rakipsiz Viewsonic VX2475S.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim