Anlık Bildirim

Motorola ve Oakley'den O ROKR Bluetooth Stereo Güneş Gözlüğü"

Motorola ve Oakley"den "O ROKR Bluetooth Stereo Güneş Gözlüğü"

Güneşin yukarıdan size baktığını gördüğünüzde, gözlüğünüz yanınızdaysa takıp bir gülücük atabilirsiniz. Eğer bir "O ROKR" gözlüğünüz varsa zararlı ışınlardan korunarak üstüne Mp3 keyfini de yaşayabilirsiniz. Güneş gözlüğü dediğimde CSI: Miami"nin meşhur suç mahalli dedektifi "Horatio Caine" yani "David Caruso" benim aklıma gelen ilklerden. Kendisi Miami"nin sıcak havasında dizinin her bölüm sonunda benim gözlüğüm var sizin yok gibilerinden nispet yaparcasına takar çıkarır üşenmeden.

Oakley ve Motorola ortak çalışması olan "O ROKR Bluetooth Stereo Güneş Gözlüğü"; kablosuz erişilebilirlik, stereo mp3 çalma ve yüksek netlikte optik özellikleriyle güneş gözlüklerinin teknolojiyle birleşmiş hali. Yazının devamında Oakley"in kullandığı lens teknolojileri var. Bilinçli gözlük alışverişi için okumanızı tavsiye ederim. Gözlüğü, Bluetooth destekli telefonunuz (Advanced Audio Distribution Profile "A2DP" ve Audio Video Remote Control Profile "AVRCP" desteği olmalı) veya müzik çalarınızla kullanabilirsiniz. A2DP kablosuz müzik aktarımı, AVRCP ise kablosuz müzik kontrolü yapabilmek için gerekli standartlar. Gözlüğün 10 metrelik bir kapsama alanı var. "O ROKR" çok hafif bir çerçeveye sahip ve camlar istenildiğinde değiştirilebiliyor.

 

Çerçeve üzerinde sol yanda yer alan 3 tuş sırasıyla "ses yükseltme - çağrı - ses azaltma" fonksiyonlarını gerçekleştirerek büyük kolaylık sağlıyor. Sağ tarafta ise "hızlı şarkı ilerleme / sonraki parça - oynat / durdur - hızlı şarkı gerialma / önceki parça" fonksiyonlarını gerçekleyen 3 üyeli tuş takımı var.

Motorola ve Oakley'den O ROKR Bluetooth Stereo Güneş Gözlüğü'

Dahili kulaklıkları kendimize uygun pozisona getirerek müzik ile çevresel ses dengesini kurabiliyoruz. Gözlüğün üzerindeki çağrı tuşuyla (telefonla birlikte kullanıldığında) gelen aramayı cevaplayabilir, çerçeveye entegre edilmiş mikrofon sayesinde sesli görüşme yapıp konuşmayı sonlandırabilirsiniz. Ses ayar tuşundan mikrofonun sesi de ayarlanabiliyor. Naviplay Bluetooth iPod ile yapılan incelemede, ses kalitesinden memnun kalınmamış. Bunun faturası veri aktarımında bantgenişliği az olan Bluetooth versiyon 1.2"ye kesilmiş.

Gözlük camlarının tanımında "High Definition" ibaresi yer alıyor. Televizyonlardan tanıdık gelen bu terimin, lensler için neden kullanıldığını ve beraberinde ne getirdiğini özet halinde görelim. (Oakley sitesinde bu konuya ciddi şekilde değinmiş. Lens özelliklerinin test koşullarına varan detayları incelemek isteyenler, yazı bitimindeki bağlantıyı ziyaret edebilirler.)

 

Motorola ve Oakley'den O ROKR Bluetooth Stereo Güneş Gözlüğü'

XYZ Optics: Her açıdan bakıldığında görsel netliğin yakalanmasını sağlıyor. Bu tür bir teknolojiye sahip olmayan ve uç noktalardan bakıldığında ışığı kıran lensler, görüntünün biçimini bozuyor.

Lens Tints: Gözlük camları istendiğinde değiştiriliyor demiştik. Lensler %100 UV ve hafif Plutonite® malzemesinden üretiliyor. Profesyonel kullanımda ortam koşulu gözlük camlarının seçimi için önemlidir. Oakley, belki bu kadarı da fazla diyeceğiniz sayıda lens alternatifini sunuyor.

Polarization: Merceğin polarize edici özelliğinin görevi göze zarar verecek şekilde gelen ışığı kırmaktır. Çünkü ışık her yönde haraket eder ve gözlük camına her yönde gelir. Bu gelen ışık demetinin hepsinin gözümüze doğrudan ulaşması bizi kör edebilir. Ucuz gözlüklerin görme kaybı ve bozukluklarına yol açmasının sebebi de budur.

UV Protection: Genelde ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan bir göz kusuru olan kataraktı duymuşsunuzdur. Görmede bulanıklık ve bulutsu bir ortam görüyormuş hissini verir. Buna sebep olan UV ışınları retinamıza saniyede 300.000 km hız yaparak, beraberinde kornea rahatsızlıklarına sebebiyet veriyor (güneş tutulmasının çıplak gözle izlenmesinin ardından haberleri izlemişinizdir). Oakley"in sunumuna göre lensleri her dalgaboyunda ki ultraviyole radyasyonu kırıyor.

Impact Protection: (American National Standards Institute) ANSI"nin belirlediği test koşullarını aşan lensler high-mass özelliğinde. Bu özelliği kazanabilmek için sivri uçlu ve 500gr ağırlığında ki bir metalin yaklaşık 1.3metre yükseklikten yaptığı darbeye dayanıklı olması gerekiyor.

RX Lenses: Rengin gerçek görüntüsünü veren teknoloji. Renkleri herzaman canlı ve aynı tonda görmenizi sağlıyor. Ucuz gözlüklerde bundan eser yoktur.

Photochromic: Sıradan bir güneş gözlüğünü uzun süre kullandığınızda, gözlerinizde bir uyum bozukluğu, ağrı ve yorgunluk oluşabilir. Sebebi lenslerin ışığın değişen koşuluna göre kendi dengesini kuramamasındandır. Bu özellik ile lenslerin rengi ışığın azlığı/çokluğuna göre açılıyor veya koyulaşıyor.

Motorola ve Oakley'den O ROKR Bluetooth Stereo Güneş Gözlüğü'
Motorola ve Oakley'den O ROKR Bluetooth Stereo Güneş Gözlüğü'

Kilit Özellikler:

  • Dahili Bluetooth teknolojisi. BT destekli telefonunuz veya müzik çalarınızla bağlanabilir, 10 metrelik kapsama alanında müzik dinleyebilirsiniz. (Advanced Audio Distribution Profile "A2DP" ve Audio Video Remote Control Profile "AVRCP" desteği olmalı)
  • Çağrı cevaplama/bitirme, dahili mikrofon ve müzik ses kontrol tuşları
  • Bluetooth v1.2 teknolojisi sayesinde birbirine dolaşan kablo karmaşasına son
  • Şarj edilebilir gözlük üzerinde lityum polimer pil ile 4 saate kadar müzik dinleme/konuşma süresi, 100 saate kadar bekleme süresi (Prize takıp şarj edebiliyorsunuz. Mini-USB Type B bağlantısıyla da şarj edilebiliyor ancak bu aparat opsiyonel. Gözlük üzerindeki "Indicator Light" doluluk durumunu renge göre belirtiyor.)
  • Müzik dinlemek ve yaptığınız aramalarda için çerçeveye monte edilmiş stereo kulaklıklar
  • Dahili kulaklıklar en iyi kullanım için isteğe göre ayarlanabilir
  • Oakley High Definition Optics (HDO®) ile kaliteli görüntü
  • Hafif çerçevesi sayesinde 51gram ağırlığında
  • 3 renk alternatifi (siyah çerçeve / gri cam) (kahverengi çerçeve / bronz cam) (beyaz çerçeve / gri cam)

Şu anda satışta olan gözlüğün fiyatı 199 sterlin.

Not: Tour de France"in unutulmaz isim Lance Armstrong Oakley"ın reklamını, aşağıda ki modeli turda kullanarak yapmıştı.

 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim