Anlık Bildirim

Msi'dan Cool'n'Quiet ile D.O.T. birleşimi

Bu ne derseniz Msi, Cool'n'Quiet ile 64-bit destekli Athlon'larda iş yüküne göre işlemci hızını anında düşürebiliyor. Öyleki 2 Ghz'lik 1.5 Volt'ta çalışan işlemci hiç bir iş yapmazken anında 1.38 Volt'ta 800 Mhz'de çalıcak hale geçiyor. Bu sayede doğal olarak ısı üretimi dramatik bir şekilde düşüyor. Bu durumda Msi hemen fanlarıda yavaşlatarak sistemin ses seviyesini aşağıya çekiyor. Aslında bu sistem Amd'nin notebook'larda kullandığı PowerNow ! 'ın tam olarak benzeri. Çalışma şekli ise şöyle FSB değişimleri yerine çarpan her an değişebildiği için FSB ve ram hızları aynı kalıyor.

Msi tahminimizce bu teknolojiyi D.O.T. ile birleştirmiş böyle bir özelliğinde katılması ile işlemciye yüke göre %10'a varan overclock yapılabiliyor. Toplam işlemci saat aralığı değişimi ise 800 Mhz - 2200 Mhz gibi bir şey oluyor. Yani aldığınız işlemci artık tam olarak aldığınız hızda değil ihtiyaca göre büyük bir aralıkta çalışacak. Bu hiçte alışık olmadığımız bir şey ama performans ile düşük ses düzeyi bu şekilde zeki ayarlamalarla olabiliyor.

Cool'n'Quiet'da işlemci basamakları saniyede 30 kez değişmeye varan hızlarla yüke göre 200 Mhz'lik artışlar çarpan yardımı ile yapılırken. Overclock kısmına gelince %2'lik basamaklar FSB arttırımı ile yapılıyor. Bütün bu ayarları yapan ve yöneten çip ise Msi'ın belli başlı üst seviye modellerine eklediği Corecell çipi ve Amd'nin hazırladığı sürücü ikilisi.

Teknolojinin yararı ise son kullanıcılar için gece download'da iken kendini en düşük hıza çekip hem tamamen sessiz hemde düşük enerji tüketmesi. Aynı şey eğer sunucu dünyasına uygulanırsa firmalar geceleri boş vakit öldüren sunucularının elektrik masrafını azaltırken hemde üretilen ısıyı yok etmek için otomatik ayarlı klimaların elektrik giderlerinden de tasaruf etmiş olacaklar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim