Anlık Bildirim

Mustek'in taşınabilir kişisel video kayıt edici ve çalıcısı

Önümüzdeki yıllarda taşınabilir video izleyicilerin büyük bir ivme kazanacağı kesin. Mustek'in ilginç bir ürünüde karmaşık sektörde belirleyici tarzların ilkleriden olarak piyasaya sunulmak üzere. Cihazın en büyük amacı ucuz olması zira yüksek fiyatlı ürünlerden kaçınılacağı düşüncesi sanırım hakim bir düşünce. Bu nedenle Microsoft'un Portable Media Center işletim sistemini ve onun sabit disk gereksinimi kullanmıyor.

Microsoft'un yokluğunda PC olmadan da kendi kendine kayıt yapabiliyor bunu bir televizyona bağlayarak yapabiliyorsunuz. Kaydettiğini Mpeg 4 videolar asf forumatında saklanıyor. Video'lar 320x240 piksel, 25 kare/sn 247 kBit/s yoğunluğunda, 24 Khz 100 kbit/sn de ses ile birlikte 350 kbit/sn oluyor. Bu da yaklaşık 512 Mb kapasiteli SD karta 3 saatlik videonun sığabilmesi anlamına geliyor. LCD ekranı 2,5" inch (6,35 cm) diagonal genişliğinde. Dahili belleğide 32 Mb.

PC'yede USB 1.1 ile bağlanıyor ve kendi yazılımı sayesinde PC'deki kayıtlı dosyaları cihaza yükleyebiliyor gösterebiliyor yada çalabiliyorsunuz. Cihaz resim, mp3 ve video gösterebiliyor üzerindeki mikrofon ile ses kaydı yapabiliyor. Ancak tek kötü yanı cihazın pil ömrünün 2 saat civarında olması yinede bunu 110 gr ağırlığı ile rahatça telafi ediyor. Boyutlarıda 77mm x 96mm x 20mm. Cihazın satışa çıkış tarihi eylül ayı içersinde ve fiyatı 250$ civarı olması bekleniyor.

Mustek'in taşınabilir kişisel video kayıt edici ve çalıcısı

Tabii bu cihazların gerçek televizyon kalitesine yaklaşabilmesi için 640x480 piksel çözünürlüğe ulaşmaları ve saniye 1000 kbit civarı veriyi okuyabilmeleri gerekmekte ama tabii böyle cihazları gelecek seneden önce beklemek çok mantıklı değil. Mustek'de zaten ürünün adını PVR-A1 koyarak bunu belli etmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim