Anlık Bildirim

Apple HomePod satışları hayal kırıklığı yarattı

Apple'ın büyük bir beklentiyle piyasaya sürdüğü akıllı hoparlör HomePod beklenen satış ivmesini yakalayamadı. 349 dolarlık fiyatıyla konuşulan HomePod, Apple'ı bir hayli üzmüş durumda.
Teknoloji devi Apple'ın akıllı hoparlör pazarına girmesinden bu yana sadece birkaç ay geçti ancak Bloomberg'den Mark Gurman'ın hazırladığı rapor, HomePod satışlarının Apple'ı hayal kırıklığına uğrattığını gösteriyor. Apple'ın Mart ayı sonu satış raporlarını incelediği ve akıllı hoparlörlerinin üretimini yapan  Inventec Corp. ile temasa geçerek siparişleri azalttığı belirtiliyor.

Akıllı hoparlör pazarında liderlik Amazon Echo'da

Apple'ın akıllı hoparlörü HomePod, aldığı güçlü ön siparişler nedeniyle pazara hızlı bir giriş yapmıştı. Hatta Bloomberg verilerine göre pazar payı, ABD akıllı hoparlör pazarının yaklaşık üçte biriydi. Ancak zamanla düşen satışlar Apple'ı oldukça sıkıntıya sokmuş durumda. Apple mağaza çalışanlarına göre, bazı lokasyonlardaki Apple mağazalarında günlük HomePod satışlarının 10 adetin de altına düştüğü belirtiliyor ve haliyle stoklar da eritilemiyor.
Akıllı hoparlör pazarında Amazon Echo %73'lük pazar payı ile birinci sırada yer alırken, Google Home %14, Apple HomePod %10 ve Sonos One ise %2'lik bir paya sahip. Gözler şimdilik Apple'ın nasıl bir politika izleyeceğine çevrilmiş durumda. Sektöre yakın uzmanlar ilk adım olarak 349 dolarlık fiyatın aşağıya çekilmesi yönünde hemfikir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim