Anlık Bildirim

Motorola Çin’e özel bir hoparlör hazırlığında

Baidu’nun desteğini arkasına alan Motorola Çin’de ilk akıllı hoparlörünü piyasaya sürmek üzere. Akıllı hoparlör Baidu’nun 100 milyon cihazlık ekosistemine katılacak.

Akıllı hoparlör pazarı giderek büyüyen ve üreticilerin de ilgisini çeken bir alan haline geldi. Şimdilik yaygın bir kullanım alanı bulamayan pazarda Çin biraz daha avantaj sağlamaya başladı.

Moto AI destekli

Xiaomi ve Alibaba’nın büyük ilgi gördüğü Çin pazarına Motorola da adım atmak üzere. Çatı firma Lenovo, Baidu akıllı asistanı temelinde bir Motorola akıllı hoparlörü hazırlıyor. Görüntüler internete sızdırıldı.

Apple HomePod benzeri bir tasarım belirleyen akıllı hoparlör Moto AI adında bir akıllı asistan barındırıyor. Moto AI asistanı ise Baidu’nun DuerOS adında yapay zeka teknolojisini temel alıyor.

280gr ağırlığındaki hoparlör WiFi ve Bluetooth 4.2 destekli. Cortex-A53 tabanlı bir işlemciden gücünü alan hoparlör rakipleri gibi kullanıcısı ile sesli olarak etkileşime geçiyor ve çeşitli bilgiler veriyor. Ayrıca akıllı ev aletlerini de kontrol edebiliyor.

Hoparlörün diğer bir özelliği çocukları seslerinden ayırt ederek özel bir moda geçmesi. Böylece çocuklara yönelik içeriklerde arama yapılıyor. Baidu DuerOS platformu Çin’de 100 milyon cihaza ulaştı ve otomotiv sektörü de dahil pek çok üretici tarafından destekleniyor. Bu bakımdan Motorola önemli bir avantaja sahip olacak.

Yılın ilk yarısında 30 milyon civarında akıllı hoparlör satıldığı tahmin ediliyor. İkinci yarısında ise bu rakamın 70 milyona ulaşacağı düşünülüyor. Motorola en azından Çin’de bu rakamdan iyi bir pay alabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim