Anlık Bildirim

Müzik kasetleri geri dönüyor

Bir dönem vazgeçilmezler arasında olan ve bol bol koleksiyonu yapılan müzik kasetleri yerini dijital müziklere bırakmıştı. Bununla birlikte son dönemde bir ilginin oluşmaya başladığı dikkat çekiyor.

Yıllar önce dijital içeriklerin de etkisiyle artık plak, kaset, teyp kasedi gibi saklama birimlerinin tamamen tarihten silineceği yorumları yapılıyordu. Bugün ise hepsi birer birer ait oldukları raflara geri dönüyor.

Eskiye Rağbet Var

Bir iki yıldır plak satışlarının ve oynatıcı cihazlara olan ilginin arttığı biliniyordu. Şimdi ise müzik kasetleri ilgi görmeye başladı. Analizlere göre geçen yıl ABD’de 129 000 adet kaset satıldı. Yıl bazında yüzde 74 civarında bir artış yaşandı.

Ülkede en fazla satılan kaset Guardians Of The Galaxy: Awesome Mix Vol. 1 soundtrack albümü oldu. Hatırlanacağı üzere filmin kahramanı Star Lord’un sevdiği parçalardan oluşan bu albüm aynı adla 2014 yılında piyasaya sürülmüştü. Bununla birlikte geçen yıl ilgi gördü ve 4000 adet sattı. Yine Justin Bieber ve The Weeknd albümleri de kaset sınıfında en çok satanlar oldu.

Plak satışları da geçen yıl artış gösterdi. Sadece ABD’de 13.1 milyon, İngiltere’de ise 3.2 milyon adet plak satıldı. Ortalama olarak yüzde 50 civarında bir artış söz konusu. Buna paralel olarak oynatıcı satışlarında da artış var. Kısaca plak sektörü kendisini yeniden keşfetmeye başladı.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5534 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
casettes, music ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim