Anlık Bildirim

Bir süre önce gündeme gelen Samsung’un Bixby tabanlı akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı iddiaları daha sonra yalanlanmış ve rafa kalkmıştı. Bununla birlikte bu kez yetkili ağızlardan akıllı hoparlör ile ilgili ilk bilgiler geldi.

Bir nevi resmileşti
 

Galaxy Note 8 lansmanı sonrası bir demeç veren Samsung Mobile patronu DJ Koh, Bixby tabanlı bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştıklarını ve ilerleyen aylarda piyasaya süreceklerini dile getirdi. Yani hoparlör resmen doğrulanmış oldu.

Samsung’un ürün ile ilgili bir patent başvurusu da var. Eğer patentteki tasarım gerçek olacaksa standlı ve kare ekrana sahip bir akıllı hoparlör bizi bekliyor. Kullanıcılar hem dokunarak hem de ses ile hoparlörü kontrol edebilecekler.

Samsung’un dijital asistanı Bixby yaygın kullanım adına önemli bir aşamayı geride bıraktı. 200 ülkede dijital asistan resmi olarak kullanıma sunuldu. Ülkemizde de Türkçe olarak kullanılabiliyor. Sesli komutlar ise şimdilik sadece ABD ve GÜney Kore’de geçerli.

Bixby önemli yatırımlar yapılan bir teknoloji. Bixby sahibinin kullanım alışkanlıklarını öğrenerek onu daha iyi tanıyor ve daha odaklı öneriler yapabiliyor. Örneğin Yemek-Fotoğraf kelimelerini kullandığınız zaman kamerayı açarak resmini çekmek istediğiniz yemeğe odaklanıyor ve yemek moduna geçiş yapıyor. Çekilen resmi de yemek albümüne kaydediyor. Veya gece saatlerinde ekranı okuma moduna alıyor, güç tasarrufunu açıyor ve alarmı kurarak ekranı kapatıyor.

Diğer taraftan Spotify uygulamasında Bixby’ye komut vererek fonksiyonları çalıştırmak mümkün olacak. Yine Facebook içerisinde Bixby komutlarınızı yerine getirebilecek. Gelişmiş bir teknoloji ile sanal asistan Bixby, akıllı hoparlör konusunun da rahatça üstesinden gelecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim