Anlık Bildirim

Apple’ın HomePod adındaki akıllı hoparlörünü tanıtmasının ardından Samsung’un da benzer bir hamle yapması bekleniyordu ancak tam tersi bir durum söz konusu. Samsung projeyi tamamen iptal etmiş olabilir.

Rekabet zor

Güney Kore’den gelen bilgilere göre Samsung, Bixby akıllı hoparlör projesinden tamamen vazgeçti. Firma global pazarın Amazon tarafından domine edildiğini ve Güney Kore pazarında da kar elde edebilmenin mümkün olmadığını düşünüyor.

Aslında Samsung’un standlı bir akıllı hoparlör için patent başvurusunda bulunduğu daha önce ortaya çıkmıştı. Firma hali hazırda ses ürünleri geliştiriyor. Bunun üzerine bir de Harman Kardon satın alımı olmuştu. Harman Kardon tarafında da Cortana tabanlı Invoke akıllı hoparlörü mevcuttu ancak Samsung bunları değerlendirmeye almamış gibi.

Samsung mobil cihaz tarafında ise Bixby asistanını desteklemeye devam ediyor. Bu tarafta büyük bir potansiyel olduğunu düşünen firma, hafta başında asistanını ilk kez İngilizce konuşulan ülkelere dağıtmaya başlamıştı. Önümüzdeki aylarda daha fazla dil desteği Bixby’ye eklenecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim