Anlık Bildirim

Netflix Türkiye’den Breaking Bad filmine sansür! (Açıklama geldi)

Breaking Bad dizisinin devam filmi El Camino'nun ikinci tanıtım fragmanı yayınlandı. Netflix Türkiye, fragmandaki sigara sahnesine sansür uyguladı. Konuyla ilgili olarak Netflix'den açıklama geldi.

Netflix Türkiye’den Breaking Bad filmine sansür! (Açıklama geldi) Tam Boyutta Gör

Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (RTÜK) çok tartışılan ‘dijital yayınlara sansür’ yönetmeliği 1 Eylül tarihinde yürürlüğe girdi. Netflix, yayına devam edebilmek için RTÜK’ten lisans satın aldı. RTÜK’ün denetimi ile birlikte Netflix'deki içeriklere sansür uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. Netflix Türkiye’nin sansür uygulaması, Breaking Bad filmi El Camino'nun fragmanı ile başladı.

Netflix Türkiye’den Breaking Bad filmine sansür! (Açıklama geldi) Tam Boyutta Gör

Netflix, bugün sabah saatlerinde YouTube kanallarından El Camino filminin ikinci tanıtım fragmanını yayınladı. Fragmanın 28. saniyesi ile 34. saniyesi arasındaki sigara görüntüsü, Netflix Türkiye YouTube kanalında sansürlendi.

El Camino filmi 11 Ekim tarihinde yayınlanacak. Fragmandaki sansürün, filmdeki diğer sakıncalı şeylere uygulanıp uygulanmayacağı bilinmiyor. Netflix, RTÜK lisans başvurusunun ardından yaptığı açıklamada “Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.” demişti. 11 Ekim’de yayınlanacak El Camino filmi, Netflix’in Türkiye’ye özel sansür uyguladığı ilk yapımı olabilir.

Güncelleme: Netflix'ten açıklama geldi

Netflix Türkiye’den konuyla ilgili olarak şu açıklama geldi: “Tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebiliyoruz. Bunun amacı, söz konusu içeriği izlemeyi seçmediği halde ailesiyle birlikte Netflix’e gelecek yapımları gözden geçiren üyelerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve onların hassasiyetine saygı göstermek. Ancak bu yalnızca tanıtım amaçlı çalışmalarımızda başvurduğumuz bir yöntem. Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek.”

Netflix'in Türkiye ve global YouTube kanallarından yayınlanan fragmanları aşağıdan izleyebilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30649 kez okundu.
67 kişi, toplam 76 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix türkiye, sansür ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim