Anlık Bildirim

Nokia 7500 Prism; farklı görünüşe önem verenlere özel bir telefon

Nokia, kısa süreli bir sessizlikten sonra alışılmışın dışında tasarıma sahip "Fashion" serisinin en yeni üyesi 7500 Prism modelinin duyurusunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

Klasik monoblok yapıda bulunan telefonda üçgen şeklinde tuş takımı kullanılmış. Telefonun arka kısmında da yine üçgen şeklinde tasarlanmış kamera ve led flaş dikkatimizi çekiyor. 109 x 43.9 x 14.4 mm boyutlarında ve yaklaşık 83 gram ağırlığındaki telefon ince ve hafif bir yapıda görünüyor.

Nokia 7500, triband ( GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900) desteğine sahip. Ancak telefonda UMTS şebekesi desteği bulunmuyor. Bu durum geleceğe dönük bir model almayı planlayan kullanıcıları biraz üzebilir. Neyse ki Nokia, telefonda EDGE desteğine yer vermiş. Böylece telefonla GPRS'e oranla daha hızlı bir şekilde internet hizmetinden yararlanabileceğiz.

Telefonda 2 megapiksel kamera ve video kayıt özelliği mevcut. Günümüzde 5 megapiksel çözünürlüğe ve otomatik odaklama özelliğine sahip modellerin yavaş yavaş standart hale geldiği düşünüldüğünde telefonun kamerası ne yazık ki bir miktar yetersiz kalıyor. Bu durumdan Nokia'nın, 7500 modeliyle daha çok tasarıma önem veren kullanıcı kitlelerini hedeflediğini anlayabiliyoruz. Telefonda led flaş bulunması önemli bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Böylece ışık miktarının az olduğu mekanlarda daha kaliteli çekimler yapabiliriz.

Nokia 7500 Prism; farklı görünüşe önem verenlere özel bir telefon

Telefonda 2.0 inç boyutunda, 240x320 piksel (QVGA) çözünürlüğünde 16 milyon renk ekran yer alıyor ve telefonun ekran boyutu her türlü işlem için yeterli görünüyor. Telefonda 30 MB dahili bellek bulunuyor ve bellek miktarını microSD kartlarla arttırabiliyoruz.

MP3, AAC, eAAC+ ve WMA gibi popüler ses formatlarını destekleyen telefonda FM radyoya da yer verilmiş. Bu durum özellikle müzik sever kullanıcıları sevindirecektir. Bluetooth V2.0 bağlantı seçeneği sunan telefonda kızılötesi portu ya da WI-FI özelliği bulunmuyor. USB aracılığıyla da bilgisayar ve telefon arasında veri aktarımı sağlayabiliyoruz.700mAH lityum iyon bataryaya sahip telefonun 2007'nin 3. çeyreğinde Çin'de 210 euro civarında satışa sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim