Anlık Bildirim

Nvidia, Intel'in 4 serisine giriş seviyesinde SLI desteği ile yanıt vermeye hazırlanıyor

Son dönemde yapıcı ilişki kurmakta zorlanan Nvidia ve Intel arasındaki rekabete yeni bir boyut daha katılmak üzere. AMD-ATi'nin Crossfire teknolojisini destekleyen 4 serisi yeni yonga seti ailesi için artık son hazırlıklarını yapmakta olan Intel'e, Nvidia kullanıma sunacağı yeni yonga setleri ile yanıt vermeyi planlıyor. Anakart üreticilerinden alınan bilgilere göre Nvidia, nForce 740i SLI ve bazı özellikleri iyileştirilerek güncellenen nForce 750i SLI çipsetlerini önümüzdeki günlerde anons etmeye hazırlanıyor.

Intel platformu için hazırlanan nForce 740i SLI ve nForce 750i SLI yonga setleriyle Nvidia, maliyet odaklı anakartlarda SLI teknolojisini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Dilerseniz önce nForce 750i SLI yonga setinden başlayalım. Bilindiği üzere geçtiğimiz Aralık ayında Nvidia, nForce 750i SLI ve 780i SLI yonga setlerini birlikte anons etmiş ve peşi sıra kullanıma sunmuştu. 8x+8x formunda SLI desteği sunabilen ilk jenerasyon nForce 750i SLI'ın aksine yeni model çoklu grafik kartı kullanımı için daha iddialı olacak gibi görünüyor.

Intel'in LGA775 formundaki güncel işlemcilerine destek verebilen PCIe 2.0 uyumlu nForce 750i SLI, Nvidia'nın çift ekran kartı kullanımına olanak tanıyan SLI teknolojisine verdiği 16x+16x desteği ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Zira sağladığı bant genişliği ile nForce 750i SLI'ın yeni versiyonu için segmentinin de bu yönde ilk çözümü olabileceği ifade ediliyor. ESA ve SLI sertifikalı bellek desteği bulunmayan nForce 750i SLI muhtemelen 120$ ve üstü fiyat segmentinde yer alan anakartlarda kullanılacak.

Nvidia'nın rakip Intel'in 4 serisi atağına karşı kullanıma sunmayı planladığı bir diğer çipset çözümü ise nForce 740i SLI olacak gibi görünüyor. Açıkçası genel özellikleri itibariyle nForce 750i SLI ile son derece benzer olan nForce 740i SLI'ın farklılık yaratan unsuru ise 16x+16x yerine 8x+8x kurulumunda SLI desteği sunabiliyor olması gösterilebilir. Tabi 85$ ve seviyesinde yer alacak anakartlarda kullanılması öngörülen bu yonga seti yine dahili bulunduğu segmente SLI desteğini getirmesi açısından dikkat çekiyor.

Nvidia, Intel'in 4 serisine giriş seviyesinde SLI desteği ile yanıt vermeye hazırlanıyor

Muhtemelen P45'e karşı konumlandırılacak olan nForce 750i SLI ve P43'ün rakibi olması beklenen nForce 740i SLI'ın yanı sıra yüksek performans segmentinde nForce 780i SLI ve nForce 790i SLI pozisyonunu korumaya devam edecek. Bu arada elimize ulaşan bilgilere göre Nvidia, Intel'in yeni nesil Nehalem mimarisi için dahili grafik işlemcisi olmayan ve yüksek performans segmentine hitap etmesi beklenen yeni yonga setlerini önümüzdeki yıla dönük olarak hazırlamakta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim