Anlık Bildirim

Nvidia yıl sona ermeden çift GPU'lu yeni modelini gösterebilir

Paralel işlemci takviyesi yapılan GeForce GX 260 modeli haricinde geçtiğimiz yaz aylarından bu yana yüksek performans segmentine yönelik yeni model duyurusu yapmayan Nvidia, yılı bir sürpriz ile kapatabilir. 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GT200 GPU'sunun güç verdiği GeForce GTX 200 serisi ekran kartlarını Ocak ayında kullanıma sunacağı söylenen Nvidia, yıl sona ermeden çift grafik işlemcili yeni ekran kartını gösterebilir. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere Nvidia'nın 2x 55nm GT200 GPU'lu GeForce GTX 260 GX2 modelini duyurması bekleniyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıma sunduğu çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2 modeliyle en hızlı ekran kartı ünvanını rakibi Nvidia'dan geri alan AMD-ATi'nin bu hamlesine karşı, Nvidia sessizliğini GeForce GTX 260 GX2 türevi yeni bir model ile bozacak gibi görünüyor. Ocak ayında satışa sunulması beklenen yeni modelin bu ay içerisinde örneklendirilmesi bekleniyor. Radeon HD 4870 X2'den daha hızlı olacağı iddia edilen çift 55nm GT200 GPU'lu ekran kartının aynı zamanda en çok güç çeken kart olacağı üzerinde duruluyor.

Yıl bitmeden en hızlı ekran kartı ünvanını geri alır mı bilinmez ama yüksek performans segmenti için hazırlayacağı yeni modellerinin çift GPU'lu olacağını açıklayan ve RV670 kod adlı GPU'su ile birlikte stratejisini bu yönde devam ettiren Nvidia, AMD-ATi'nin son dönemdeki hamlelerine ikinci defa çift grafik işlemcili bir model ile yanıt vermeye hazırlanıyor. Zira hatırlanacağı AMD-ATi'nin sene başında duyurduğu çift grafik işlemcili Radeon HD 3870 X2 modeline Nvidia GeForce 9800GX2 modeliyle yanıt vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim