Anlık Bildirim

Nvidia'dan AMD'nin soket AM3 işlemcileri için yeni yonga seti ailesi; MCP85

Bir süre önce yonga seti pazarından çıkacağı iddia edilen Nvidia cephesinden çalışmalar devam eden yeni çözümler hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. İlk bilgilerini geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız MCP82 serisi yonga setlerinden sonra Nvidia'nın yine AMD için hazırlıklarına devam ettiği MCP85 serisi yeni yonga setlerine yönelik ilk detaylar da gün ışığına çıkmaya başladı.

Nvidia'nın önümüzdeki sene içerisinde duyurmaya hazırlandığı MCP85 serisi dahilinde iki yeni yonga setinin hazırlanacağı belirtiliyor ki bunlar MCP85-S ve MCP85-V olacak. An itibariyle satılmakta olan GeForce 8xxx serisi entegre grafik işlemcili yonga seti ailesinin yerini alması beklenen yeni çözümlerin orta segmentte yer alacak anakartları hedef alması beklenirken, genel özellikleri ise şu şekilde olacak.

Nvidia'nın her iki yeni çözümü de AMD'nin soket AM3 formunda destek vermekle birlikte geriye dönük olarak soket AM2+ ve AM2 desteği de sunacak. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan AMD işlemcileriyle uyumlu olacak yeni yonga setleri, DirectX 10 destekli entegre grafik işlemci ile birlikte gelecek. 8x paralel işlem birimine sahip olacak entegre grafik işlemciler CUDA ve PhysX desteği de sunacak.

MCP85 serisi dahilinde lanse edilecek yeni yonga setlerinin sahip olacağı grafik işlemciler hakkında henüz resmi herhangi bir bilgi bulunmamakla birlikte iki model arasındaki farkı IGP çalışma frekansı ve video oynatım yeteneklerinin oluştuacağı bildiriliyor. Gelen bilgilere göre MCP85-S kod adlı yonga setinin 3B ve HD video performansı, MCP85-V'ye göre bir miktar daha iyi olacak gibi görünüyor.

Hybrid SLI desteği de sunacak olan yeni yonga setleri ayrıca ilk defa AMD'nin 790GX+SB750 ikilisinde gördüğümüz ve standart çözümlere göre daha yüksek hız aşırtma potansiyeli sağlayan Advanced Clock Calibration (ACC) teknolojisini de desteklemekte. Görüntü aktarımı için HDMI, DVI ve VGA konnektörleriyle uyumlu olacak yeni yonga setlerinin diğer özellikleri ise şu şekilde;

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim