Anlık Bildirim

Nvidia, önümüzdeki aydan itibaren RTX 3060 için düğmeye bastı

Ekran kartı almak isteyen oyuncular için uzun ve iç karartıcı bir dönemin ardından, nihayet pazardaki iyileşmenin ilk işaretlerini görmeye başladık; Nvidia, RTX 3060 stokları için yeşil ışık yaktı.

RTX 3060; 25 Şubat 2021'de piyasaya çıktığından beri, mükemmel fiyatı (329$ MSRP) ve performansı sayesinde Ampere serisinde en çok aranan kartlardan biri olduğunu kanıtladı. Nvidia, yanlışlıkla kendi hash oranı sınırlamasını devredışı bırakan bir sürücü yayınladıktan sonra, madencilerin elinden kurtulamadı. Ne yazık ki bu da kartların piyasaya sürülmesi gereken fiyattan(MSRP) satın almayı imkansız hale getirdi. ITHome'dan gelen bir rapor, Nvidia'nın yeni Sınırlı Hash Oranı (LHR) RTX 3060 kartlarının arzını artırdığını iddia ediyor.

Nvidia, önümüzdeki aydan itibaren RTX 3060 için düğmeye bastı Tam Boyutta Gör


Üretimdeki önceliğin Çin'deki internet kafelere yönelik olduğu bildiriliyor. Kartların 10 Temmuz'da geleceği söylentileri artarken, öte yandan kafe sahiplerini güvence altına alabilmek için belirli bir miktar depozito ödemeyi gerektiriyor. Stok miktarlarının artmasının ardından tedarik hatlarından perakende sektörüne geçmeye başlaması planlanıyor.

Sınırlı hash oranı (LHR) işe yarıyor

Nvidia, önümüzdeki aydan itibaren RTX 3060 için düğmeye bastı Tam Boyutta Gör


Grafik kartı krizi ile ilgili en son olumlu haber ise şu şekilde: perakendeciler, scalper(kartları msrp fiyatından alıp kara borsada satan kişiler)'ları durdurmak için farklı yollara başvuruyor; Çin'in madencilik üzerindeki baskısını takiben ekran kartı fiyatları düşüyor; ASRock ve bu son rapor, fiyatların düştüğünü ve bulunabilirliğin arttığını iddia ediyor; düşen kripto para değerleri, çoklu ekran kartı madenciliği donanımlarını daha az çekici hale getiriyor.

Hala herhangi bir normal piyasadan bahsetmek için çok erken. Bununla birlikte, ekran kartı kullanılabilirliği ve fiyatlandırmasına aylık olarak baktığımızda, Ampere/RDNA 2 kartlarının ortalama eBay satış fiyatının Mayıs'tan Haziran'a %-8 düştüğünü, Nvidia RTX 2000 serisinin ise aynı dönemde %-14 düştüğünü gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim