Anlık Bildirim

Qualcomm Wi-Fi ile cihaz taşımadan konum tespiti

Qualcomm Wi-Fi teknolojisi ile radyo frekanslarını kullanarak yerinizi tespit edebiliyor, üstelik yerinizi tespit edebilmek için herhangi bir cihaz taşımanıza da gerek yok.

MWC 2021' de Qualcomm 5G ve Wi-Fi alanlarında en yeni teknolojilerinden bazılarını tanıttı. Qualcomm bu tip teknolojileri duyurarak dijital dönüşüme yön vermeye ve dönüşümün ölçeklerini genişletmeye çalışıyor.

Bildiğiniz üzere Wi-Fi teknolojilerinin kullanım alanı epey geniş, üstelik gün geçtikçe Wi-Fi teknolojisiyle yapılabilecek şeylerin alanı genişliyor. MWC 2021' deki Wi-Fi demosunda Qualcomm, Wi-Fi teknolojileriyle yapılabilecek şeylere yeni bir bakış açısı getiren RF algılama özelliğini tanıttı. RF algılama, farklı ortamlardaki ilgi çekici olayları algılamak için radyo frekanslarını kullanan bir yöntemdir üstelik bu olayları tespit edebilmesi için herhangi bir ikinci cihaza ihtiyaç duymuyor. Havaya yaydığı radyo frekanslarının objelere çarpma durumunu zayıf denetimli(weakly supervised) makine öğrenimine dayanarak analiz edebiliyor. Bu yöntem ile yapay zeka odalar arasında yürüyen birini, bir evcil hayvanı veya harekete dayalı beklenmedik durumların istenen şekilde bildirilmesini sağlayabiliyor.

Qualcomm Wi-Fi ile cihaz taşımadan konum tespiti Tam Boyutta Gör


Hareketi algılamak için ikinci bir cihaza ihtiyacı yok


Bu özelliği bu kadar önemli yapan şey ikinci bir cihaza ihtiyaç duymaması ve bu oldukçaheyecan verici. Bu yöntemle beraber şimdilerde telefona bağlı olarak yapılan bütün aktiviteler, etkinlikler, ev otomasyonları ve sağlık uygulamaları için bir çok yeni kapı aralayabilir ve bir telefon ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Örnek verecek olursam, gece evde yürüdüğünüz esnada yapay zeka hiçbir sensöre ihtiyaç duymadan ihtiyaç duyduğunuz aydınlatmayı sağlamak üzere diğer akıllı ev eşyalarınızla iletişime geçip size gereken aydınlatmayı sağlayabilir.

Qualcomm etkinlikte tipik bir Amerikan evinin modellemesi üzerinden bir konsept video hazırlamış. Bu videoda evin içinde yürüyen biri radyo frekansları aracılığıyla tespit edilen konumu yapay zeka tarafından hesaplanarak %94 doğrulukla gösteriliyor. Qualcomm bu demo ile Wi-Fi teknolojisinin gelişmiş RF algılama algoritmalarının nasıl geliştirilebileceğini ve daha pek çok alanda kullanılabileceğini göstererek anlamamızı sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim