Anlık Bildirim

Eski iPhone'unuz iOS 15 güncellemesi alsa dahi bu özelliklerden mahrum kalabilir

iPhone 6s en eskisi olmak üzere pek çok eski model iPhone, iOS 15 desteği alsa da donanımsal eksiklikleri yüzünden bazı yeni iOS 15 özelliklerinden mahrum kalabilir.

Apple, iPhone 6s en eskisi olmak üzere pek çok eski sayılabilecek iPhone'un iOS 15'i destekleyeceğini açıkladı. Fakat bu durum her iPhone'un her iOS 15 özelliğini destekleyeceği anlamına gelmeyebilir.

Her ne kadar pek çok eski iPhone iOS 15 alacak olsa da bazı iOS özellikleri, A12 çip ve üzerini minimumda isteyebilir. A12 çip, bir önceki nesil olan A11 ile kıyaslandığında sadece ham performans yükselmesi demek değildi, aynı zamanda Neural Engine geliştirmesiyle yapay öğrenme performansını arttırmıştı. A12 çip ise iPhone XS ve XR serisiyle birlikte karşımıza çıkmıştı. Yani 2018 ve sonrasında çıkmış iPhone'ların "yeni" sayılması muhtemel.


FaceTime geliştirmeleri

Portre Modu: iOS 15 ile birlike FaceTime'a da tıpkı normal kamera uygulamasında olduğu gibi portre modu geleceği duyurulmuştu. Fakat iddialara göre bu özellik sadece daha yeni iPhone'larda kullanılabilecek.

Mekansal Ses: Eski iPhone'lar, insanların seslerinin farklı konumlardan geldiğini hissedeceğimiz efekti yaratacak kadar işlem gücüne sahip değiller. Bu özelliğin de sadece yeni iPhone'larda olması bekleniyor.

iOS 15 güncellemesi alsanız bile kullanamayacağınız özellikler Tam Boyutta Gör

 

Apple Haritalar özellikleri

Arttırılmış Gerçeklik (AR): Eğer eski bir iPhone kullanıyorsanız iOS 15 ile Apple Haritalar için çıkış yapacak arttırılmış gerçeklik teknolojisini kullanamamanız muhtemel.

İnteraktif Küre: Apple yeni haritalar uygulamasında 3D olarak modellenmiş yer şekillerinin de yer aldığı bir Dünya modellemesi yapıyor. Eğer A12 işlemciden daha eski bir işlemciye sahip bir iPhone kullanıyorsanız bu özellikten de mahrum kalacaksınız.

Daha Detaylı Şehirler: Yeni Apple Haritalar New York, Los Angeles, Londra gibi büyük şehirlerdeki yapıtları, önemli yerleri ve bazı binaları gösterecek fakat bu özellik için de yeni bir iPhone'a ihtiyacınız var.

iOS 15 güncellemesi alsanız bile kullanamayacağınız özellikler Tam Boyutta Gör

 

Yeni kamera özellikleri

Görüntüden Metin Algılama: iOS 15 ile birlikte iPhone'lar resimlerdeki yazıları metin olarak algılayabilecek. Fakat bu özellik için de A12 veya daha yeni bir işlemciye ihtiyaç duyulması muhtemel.

iOS 15 güncellemesi alsanız bile kullanamayacağınız özellikler Tam Boyutta Gör

 

Yeni Siri özellikleri

Offline Desteği: iOS 15 ile birlikte Siri çevrimiçi olmadan da alarm kurmak, uygulama açmak, ses düzeyini ayarlamak gibi işleri yapabilecek. Fakat bu durumun sadece 2018 ve daha yeni iPhone'lar için geçerli olması bekleniyor.

iOS 15 güncellemesi alsanız bile kullanamayacağınız özellikler Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11287 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim