Anlık Bildirim

ASELSAN tarafından geliştirilen 4G baz istasyonu ULAK’ın ilk teslimatı yapıldı

ASELSAN'ın geliştirdiği yerli baz istasyonu ULAK'ın ilk teslimatı yapıldı. ULAK, sahadaki ilk görevinde ülkenin ücra köşelerini 4.5G teknolojisiyle buluşturacak.

ASELSAN tarafından geliştirilen 4G baz istasyonu ULAK’ın ilk teslimatı yapıldı Tam Boyutta Gör

ASELSAN tarafından geliştirilen yerli baz istasyonu ULAK göreve başlıyor. ULAK’ın ilk teslimatları gerçekleştirildi. 4G/4.5G teknolojisine sahip baz istasyonu, üç operatör tarafından da kullanılacak. Bu sayede haberleşme teknolojilerinde dışa bağımlılık azalacak.
ULAK, sahadaki ilk sınavını Evrensel Mobil Kapsama Projesi kapsamında verecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen bu projeyle nüfusu 500’ün altında olan ve şebeke çekmeyen yerlere 4G şebekesi iletilmesi amaçlanıyor.

5G teknolojisini destekleyen versiyonu üretilecek

Ülke ekonomisine 5 milyar dolar katkı sağlayacağı tahmin edilen ULAK, haberleşme güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Projenin Faz-1 bölümünün teslimatları Haziran ayına kadar tamamlanmış olacak. Bu süreçte 489 baz istasyonunun teslimatı tamamlanacak. Operatörlerin 625 adetlik siparişlerinin teslimatına Ağustos ayında başlanacak.

ULAK’ın Faz-2 aşamasının da tamamlanmasının ardından yeni Ar-Ge çalışmaları yürütülecek ve 5G teknolojisine sahip yeni ULAK modelinin üretilmesi için altyapı oluşturulacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4592 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ulak, aselsan ulak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim