Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu’ndan Sony’e soruşturma kararı!

Rekabet Kurumu, Sony Eurasia A.Ş. hakkında soruşturma kararı aldı. Şirketin bayilerin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını belirleyerek kanun ihlali yaptığı söyleniyor.

Rekabet Kurumu’ndan Sony’e soruşturma kararı! Tam Boyutta Gör

Rekabet Kurumu, Sony Eurasia A.Ş. hakkındaki şikayetler üzerine bir soruşturma başlattı. Yapılan kurul toplantısında bulguların ciddi ve yeterli olduğu kanısına varıldı ve olası bir ihlalin araştırılıp tespit edilmesi için soruşturma açılmasına karar verildi. Bu andan itibaren iddialar teftiş edilecek ve kuruma olası bir ihlale karşılık yaptırım uygulanabilecek.

Soruşturmaya konu 4054 sayılı kanunun 4. Maddesine göre “Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.” ifadesi kullanılıyor.

Soruşturmanın, Sony Eurasia Pazarlama A.Ş. bayilerinin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını belirleyerek rekabeti engelleme veya buna teşebbüs yönünde bir adım atılmış olabileceği kapsamında yürütüldüğü belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5172 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim