Anlık Bildirim

Samsung hakkında bilmeniz gereken 10 ilginç gerçek

Elektronik ve mobil sektörde bir imparatorluk kurmuş olan Samsung'un enteresan geçmişinden bir kesit sunuyoruz. Güney Koreli teknoloji devi hakında bilmeniz gereken 10 gerçek bu yazımızda...
Mobil dünyanın krallardan biri olan Samsung'un hikayesi çok daha öncesine dayansa da şirket devasa bir mobil ve elektronik imparatorluğu inşa etmeyi başarmış durumda. 1938'den bu yana önemli bir evrim geçiren şirket sadece mobil ve elektronik alanlarının ötesinde sayısız pazarlara yenilik getirdi.
Samsung, inişler ve çıkışlarla dolu enterasan bir geçmişe sahip. Bu makalede Koreli dev hakkında bazı ilginç gerçekleri keşfetmenizi sağlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle hemen başlayalım!

İsmin Anlamı

Kuruluşundan bu yana Lee Byung-chul, yeni şirketin çok daha büyük bir şeyin başlangıcı olduğuna inanıyordu. Şirketin isim seçimi de bu hırsı yansıtıyordu. Korece sam (üç) ve sung (yıldız) kelimelerinden oluşan Samsung ve üç yıldız sembolü kültürel olarak büyük ve sayısız gücü temsil ettiği söylenir.

80 Ülkede 370.000 Çalışan 

Bazılarınız bunu zaten biliyor olsa da Samsung sadece elektronik ve mobil üreticiden çok daha fazlası durumunda. Samsung Group, Kore borsasında birincil piyasada 59 listelenmemiş ve 19 listelenmiş şirkete sahip. Bu şirketler inşaattan finansal hizmetlere, gemi yapımından tıp alanına kadar sayısız alanda faaliyet gösteriyor. Şirket, Kore dahil olmak üzere yaklaşık 80 farklı ülkede 370.000 kişiye iş imkanı sağlıyor.

İlk Elektronik Ürün Siyah - Beyaz Bir Televizyon, İlk Telefon 1986 yılında

Samsung tarafından piyasaya sürülen ilk elektronik ürün 1970 yılında üretilen Samsung-Sanyo siyah beyaz bir televizyondu. Şirket yıllar geçtikçe tüketicilere farklı ürünler sunmaya devam etti ve 1986 yılında bir araç telefonu ile mobil sektöre giriş yaptı. Samsung'un televizyon girişimleri oldukça iyi karşılanırken, şirketin ilk araç telefonu beğenilmedi ve bunun sonunda berbat bir satış grafiği yakaladı.

Samsung Logosunun Evrimi 

Samsung Electronics'in kuruluşundan bu yana, Samsung logosu sadece üç kez değişti. Şirket logosu 70'lerden önce birkaç kez değişirken bu süreden sonra mevcut logosu sadece üç kez değişime uğradıktan sonra 1993 yılında son şeklini alarak sabit kaldı.

Kalite İvmesi 

Samsung uzun yıllardır elektronik ve mobil sektörün içinde olsa da Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee (yukarıda görüldüğü gibi) 1993 yılında şirketin çekirdek ilkelerinden biri olan ürün kalitesine teşvik için yeni bir yönetim felsefesi öne sürdü.
1995 yılında Lee Kun-hee ürünlerinin kalitesi ve bu yöndeki değişim eksikliğinden duyduğu hoşnutsuzluğu sinirli bir şekilde dile getiriyordu. Üretim tesislerinden birine giden Kun-hee çok sayıda telefon, yığınla televizyon, faks makinesi ve diğer cihazları ağır balyozlarla imha etmeye başladı.
Hikayeye göre Lee'nin yaklaşık 2.000 çalışanı bu tarihi olaya tanıklık ediyordu. O gün tam 50 milyon dolardan fazla değer yok olurken yepyeni bir Samsung doğuyordu. Bunu takiben yeni yönetim dönemi başlayacak ve hızlı büyüme ile birlikte global başarı gelecekti.

CDMA Şebekelerinde Çalışan İlk Cep Telefonu 

Samsung 1996 yılında CDMA teknolojisini kullanan ilk telefon olan SCH-100 modelini piyasaya sürdü. Geriye dönüp bakıldığında, sınırlı ve GSM'den daha düşük bir teknoloji olarak görülen bir standardı ilk olarak kullanmış olmak önemsiz gibi görünse de zamanında CDMA yeni bir teknoloji olarak GSM'den daha fazla avantaj sunuyordu.

Saat gibi Kola Takılabilen İlk Akıllı Telefon

Evet, Gear ailesi 3G modelleriyle telefona bağlamaya gerek kalmadan mesaj ya da arama yapmaya izin veren varyantlara sahip oldu ancak saat telefon girişimleri aslında çok daha önce başlıyor, 1999 yılında. Şirket o yıllara özgü kaba bir görünüme sahip Samsung SPH-WP10 ile saat telefon kavramını tüketicilere sunmuştu.
Bu benzersiz saat telefonla sadece zamanı öğrenmekle kalmıyor, 90 dakikalık telefon görüşmesi yapılabiliyordu. Arkadan aydınlatmalı tek renkli LCD ekrana sahip olan saat kişilerinizi aramak için sesli komut bile alıyordu.

ABD Pazarında Satılan, Renkli Ekranlı ilk PDA 

Samsung ilk akıllı telefonu üreten şirket olmayabilir ancak piyasanın ilk agresif oyuncularından biriydi. Şirket 2001 yılında ABD pazarına renkli ekrana sahip ilk “PDA telefonu” tanıttı. SPH-i300 olarak adlandırılan cihaz Sprint'in 3G ağı için tasarlanmış ve Palm OS ile çalışıyordu. Aynı zamanda arama yapabilme avantaj ile normal PDA'nın tüm fonksiyonlarını sunuyordu. Bu bağlamda SPH-i300, Samsung'un ABD pazarı için ürettiği ilk akıllı telefon sayılabilir. Kesin olan tek şey o zamandan bu yana çok şeyin değiştiği.

Pazarlamaya Dev Bütçe

Ürün çeşitliliği ve kalite şüphesiz ki çok önemli ancak pazarlama genellikle daha önemlidir. Gelmiş geçmiş en iyi ürünü yapmış olabilirsiniz ancak bundan kimsenin haberinin olmaması size hiçbir şey kazandırmaz. Samsung, halkın radarına girmek için reklam ve pazarlamaya tonlarca para harcıyor. Ne kadar bir paradan bahsediyoruz? Şirket 2013 yılında reklam için tam 4 milyar dolar harcadı. Genel pazarlama için ise şirketin kasasından ek 5 milyar dolar para çıktı.
Samsung'u sevsek de sevmesek de şirketin ilginç bir geçmişe sahip olduğunu ve kendi pay sahibi olduğu başarı ve başarısızlıklarının onu bugün ulaştığı noktaya taşıdığını kabul etmek gerekir. Eksik olduğunu düşündüğünüz başka gerçekler varsa yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13366 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, tarih ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim