Anlık Bildirim

5G teknolojisi için önemli adım: Türkiye ile ONF arasında iş birliği

Türkiye'de 5G teknolojisi için çalışmalar sürüyor. 5G teknolojisinde standartların ülkemizde de uygulanması adına ONF (Open Networking Foundation) ile iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye 5g teknolojisi Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin 5G teknolojisine hızlı bir şekilde geçmesi ve bu teknolojide söz sahibi olması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ABD merkezli ONF (Open Networking Foundation) ile iş birliği anlaşması imzalandı.

GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde Bakanlık ve üç Türk operatörün katılımıyla ONF ile imzalar atıldı.  Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Evrensel Hizmet Projesi üzerinden ONF’in yeni teknolojileri ve açık kaynaklı M-CORD mimarisi test edilecek. ONF, yeni nesil iletişim teknolojileri ve ağ yönetimi konusunda proje geliştiren önemli bir merkez olarak gösteriliyor. ONF’in 141 ortağı bulunuyor. Telekom sektörüne yönelik yeni araştırmalar için şemsiye bir kuruluş olan ONF aynı zamanda standartları belirleyen bir organizasyon konumunda.

Bu anlaşma ile, Google, AT&T, Deutsche Telecom, Verizon, Telefonica, Comcast, NTT ve China Unicom gibi dünya devlerinin üyesi olduğu ONF’de geliştirilen yeni nesil iletişim teknolojileri, dünyada ilk kez Türkiye’de test edilerek, hayata geçirilecek. M-CORD mimarisi sayesinde sanallaştırılmış şebeke, yazılım temelli radyo erişim şebekesi (xRAN), ağ dilimleme ve 5G şebekesi için temel yapıtaşı oluşturulması çalışmaları yürütülecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim