Anlık Bildirim

Orange UK, yüksek çözünürlüklü ses iletişimine başlayacak

Orange UK, yüksek çözünürlüklü ses iletişimine başlayacak

17 milyon abonesiyle İngiltere'nin servis sağlayacılarından Orange UK, kullanıcılarına "HD Ses iletişimi" sunan birkaç operatörden biri olmaya hazırlanıyor. Orange yüksek çözünürlük sesli görüşmeler ile kullanıcılarına kayıpsız olarak aynı ortamdan konuşuyormuş hissi yaşatmayı hedefliyor.

Yüksek çözünürlüklü ses iletişimi, Wideband Adaptive Multi-Rate (WB-AMR) diye bilinen yeni nesil konuşma aktarım formatı sayesinde ses kalitesinde belirgin bir artış olacak. WB-AMR, 50–7000Hz bant genişliğinde çalışmasından dolayı mevcut 300–3400Hz'deki ses formatlarından çok daha kaliteli ses transferine izin veriyor.

Kullanıcıların bu servisten faydalanmaları için WB-AMR formatını destekleyen mobil cihazlara sahip olmaları gerekiyor, fakat bu formatı destekleyen telefonların bulunmaması da tek sorun gibi duruyor. Ancak Orange'ın üst düzey yöneticisi Tom Alexander, büyük telefon üreticileriyle bu yöndeki çözümler için birlikte çalıştıklarını ve muhtemelen 2010 yılında bunların raflardaki yerini alacağını söylüyor.

Orange UK'in 2010 içersinde kullanıcılarının hizmetine sunacağı servisin detayları ilerleyen zamanlarda açıklanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim